Hidrolizálható (tölgyfából kivont) tannin / Érleléshez
Borászati alkalmazása
A TANIFASE ELEVAGE egy hidrolizálható tannin, mely tölgyfából kerül kivonásra (Quesrcus robur és petraea).
A TANIFASE ELEVAGE elősegíti a borok konzerválását, stabilizálja a színüket, elősegíti a borok szenzoriális tulajdonságainak javulását valamint optimalizálja azok általános egyensúlyát.
Összetétel | Borászati tannin | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por | ||
Dózisok |
Vörös boroknál: 5 g/hl-15 g/hl | ||
Alkalmazás | Készíteni egy 20%-os oldatot, feloldva a port 40-45 °C-os vízben, erősen rázva. Hagyni hűlni, majd összeadni az egészet a borhoz, rázva. A TANIFASE ELEVAGE a malolaktikus erjesztés után, és sok héttel a palackozást megelőző derítés előtt legyen hozzáadva. A bouquet elkészítéséhez jótékony hatással van egy vagy több átfejtés, enyhe levegőztetéssel. Több nap után szűrni. |
||
Tárolás | Száraz, jól szellőzött és szagoktól mentes helyen tárolandó, 25 °C alatti hőmérsékleten. Az eredeti csomagolású TANIFASE ELEVAGE optimális alkalmazási dátum a címkén található. |
||
Figyelmeztetés |
Ezek az alkalmazási dózisok csak tájékoztató jellegűek. Mindig javasolt egy előzetes labortesztet elvégezni. | ||
Kiszerelés | 1 kg-os kiszerelések |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |