Tölgyfa-tannin / Palackozás előtt
Az IOC csoport PRIVILÈGE tannin termékcsaládja azon legjobb alapanyagok kiválogatásának eredménye, amelyek megfelelőképpen vannak keverve és alkalmazva egy exkluzív extrahálási folyamatban, melyet alacsony nyomású és hőmérsékletű munkakörülmények jellemeznek. Ezek a feltételek teszik lehetővé, hogy csak és kizárólag olyan tanninok legyenek extrahálva, amelyek struktúrát és lágyságot kölcsönöznek a bornak, kiemelve a tétel komplexitását a szőlőre jellemző fajta-jellegű kiemelése révén. (Bővebb információkért keressék fel a területileg megbízott ügynököt vagy az IOC csoport enológus csapatát).
Borászati alkalmazása
A vörös és rozé borok palackozás előtti fázisában PRIVILÈGE NOIR hasznos a piros gyümölcsök jegyeinek, a teltség és az illat-intenzitás kiemelésében, és jó antioxidáns hatással bír.
Tulajdonságok
PRIVILÈGE NOIR egy tölgyfa- tanninok készítménye. A palackozás- előtti fázisban használva, növeli a fajtára jellemző aromákból eredő gyümölcsös jegyeket, az édes érzetet, a teltséget, kiegyensúlyozva a bort egy esetleges barrikolt érlelés után, kiemelve a bor karakterét és komplexitását.
Összetétel | Tölgyfa tanninok keveréke (különböző botanikus eredetű tölgyfák keveréke) | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: nagyon finom por Szín: vörösesbarna |
||
Dózisok |
Fehér, vörös és rozé borok, palackozás előtti fázisban: 1-5 g/hl | ||
Alkalmazás | Diszpergálni 1:10 mennyiségű vízben vagy mustban, vagy borban majd hozzáadni a szellőztetés alatti masszához (lehetőség szerint Venturi-cső alkalmazásával). A palackozás előtt az PRIVILÈGE NOIR-t legalább 48 órával a végső mikroszűrés előtt kell hozzáadni. Javasolt labor-tesztek elvégzése, az PRIVILÈGE NOIR érzékszervi-műszaki hatásának megállapításához, és az ideális dózis meghatározásához. |
||
Tárolás | Zárt csomagolás: száraz, hűvös és jól szellőzött helyen tárolandó. Nyitott csomagolás: gondosan visszazárni a csomagot, majd fentiek szerint tárolni. |
||
Kiszerelés | 0,250 kg-os tasakok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |