Szőlőmag-tannin / Palackozás előtt
Az ESSENTIAL tannin termékcsalád egy olyan széleskörű program eredménye, amelynek lényege a legjobb fák és esszenciák kiválasztása és a különféle munkafeltételek melletti, különböző extrahálási módok hatásainak tanulmányozása. Végül az ESSENTIAL tanninok szigorú vizsgálatok alá esnek, annak érdekében, hogy a különböző gyártási tételek állandó minősége biztosítva legyen. Az ESSENTIAL termékcsaládon belül megtalálható a megfelelő tannin minden egyes igény és kívánt műszaki célnak megfelelően. Ezenkívül meg vannak határozva az eltérő stílusú borok vagy a különböző piacok számára legalkalmasabb dózisok. A kezelés előtt javasolt egy kóstolás-értékelése. (Bővebb információkért keressék fel a területileg megbízott ügynököt vagy az IOC csoport enológus csapatát).
Tulajdonságok
ESSENTIAL PEP egy szőlőmag alapú tannin készítmény, mely antioxidáns képességgel bír. Az alkoholos erjedés során használva, hozzájárul a szín stabilizálásához vörös és rozé borokban. Az érlelés vagy palackozás előtti fázis során használva, javítja a bor testességét és az illathatás komplexitását. A magas reaktivitásának köszönhetően, az ESSENTIAL PEP javasolt az oxidációs folyamatok megelőzésében, az oxidáz enzimek inhibitálásához és az oxiredox reakciók irányításához az érlelés közben. Az ESSENTIAL PEP ideális olyan vörös boroknál, amelyeknél a magasabb fogú komplexitás, és a strukturális javulás a cél. Az érlelés kezdetén alkalmazva, hozzájárul a bor minőségének javításához. Az ESSENTIAL PEP a végső fejlés előtt is használható, a fával történő érintkezés végén, az oxidációs folyamatoktól való megóváshoz.
Összetétel | Szőlőmag alapú tannin | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: világosbarna |
||
Dózisok |
Vörös és rozé mustok: 1-20 g/hl Fehér, vörös és rozé borok: 1-20 g/hl |
||
Alkalmazás | Diszpergálni 1:10 mennyiségű vízben vagy mustban, vagy borban, majd hozzáadni a szellőztetés alatti masszához (lehetőség szerint Venturi-cső alkalmazásával). A palackozás előtt az ESSENTIAL PEP-t legalább 48 órával a végső mikroszűrés előtt kell hozzáadni. Javasolt labor-tesztek elvégzése, az ESSENTIAL PEP érzékszervi-műszaki hatásának megállapításához, és az ideális dózis meghatározásához. |
||
Tárolás | Száraz, hűvös és jól szellőzött helyen tárolandó. Nyitott csomagolás: gondosan visszazárni a csomagot, majd fentiek szerint tárolni. |
||
Kiszerelés | 118352-es kód – 0,5 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |