Tannin / Palackozás előtt
Az ESSENTIAL tannin termékcsalád egy olyan széleskörű program eredménye, amelynek lényege a legjobb fák és esszenciák kiválasztása és a különféle munkafeltételek melletti, különböző extrahálási módok hatásainak tanulmányozása. Végül az ESSENTIAL tanninok szigorú vizsgálatok alá esnek, annak érdekében, hogy a különböző gyártási tételek állandó minősége biztosítva legyen. Az ESSENTIAL termékcsaládon belül megtalálható a megfelelő tannin minden egyes igény és kívánt műszaki célnak megfelelően. Ezenkívül meg vannak határozva az eltérő stílusú borok vagy a különböző piacok számára legalkalmasabb dózisok. A kezelés előtt javasolt egy kóstolás értékelése. (Bővebb információkért keressék fel a területileg megbízott ügynököt vagy az IOC csoport enológus csapatát).
Borászati alkalmazása
Vörös és rozé borok érlelése során, hasznos a gyümölcsösség, az édesség, az illat-intenzitás implementálásához, és jó antioxidáns hatással bír.
Tulajdonságok
ESSENTIAL PASSION egy pirosbogyós termésű fából kivont, kondenzált tanninok készítmény. Az érlelés során használva kiemeli a bor gyümölcsös jegyeit, az édességérzetet és a fajtára jellemző illatintenzitását.
Összetétel | Pirosbogyós termésű fából kivont, kondenzált tanninok | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: nagyon finom por Szín: vörösesbarna |
||
Dózisok |
[az elvégzett tesztekkel egyetértésben] Vörös és rozé borok érlelése során: 1-20 g/hl |
||
Alkalmazás | Diszpergálni 1:10 mennyiségű vízben vagy mustban, vagy borban majd hozzáadni a szellőztetés alatti masszához (lehetőség szerint Venturi-cső alkalmazásával). | ||
Tárolás | Zárt csomagolás: száraz, hűvös és jól szellőzött helyen tárolandó. Nyitott csomagolás: gondosan visszazárni a csomagot, majd fentiek szerint tárolni. |
||
Kiszerelés | 0,5 kg-os tasakok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |