Tölgyfa-tannin / Palackozás előtt
Az ESSENTIAL tannin termékcsalád egy olyan széleskörű program eredménye, amelynek lényege a legjobb fák és esszenciák kiválasztása és a különféle munkafeltételek melletti, különböző extrahálási módok hatásainak tanulmányozása. Végül az ESSENTIAL tanninok szigorú vizsgálatok alá esnek, annak érdekében, hogy a különböző gyártási tételek állandó minősége biztosítva legyen. Az ESSENTIAL termékcsaládon belül megtalálható a megfelelő tannin minden egyes igény és kívánt műszaki célnak megfelelően. Ezenkívül meg vannak határozva az eltérő stílusú borok vagy a különböző piacok számára legalkalmasabb dózisok. A kezelés előtt javasolt egy kóstolás értékelése. (Bővebb információkért keressék fel a területileg megbízott ügynököt vagy az IOC csoport enológus csapatát).
Borászati alkalmazása
A vörös borok palackozás előtti fázisában hasznos a struktúra és az illat-intenzitás implementálásában, és jó antioxidáns hatással bír.
Tulajdonságok
ESSENTIAL OAK SWEET egy tölgyfa- tannin készítmény. A palackozás előtti fázisban használva, növeli az édességet és az illat intenzitását, kiegyensúlyozva a bort egy esetleges barrikolt érlelés után.
Szezonális karrier: Kókuszos jegyek, édes érzet növelése.
Összetétel | Tölgyfa tanninok | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: nagyon finom por Szín: vörösesbarna |
||
Dózisok |
Fehér, vörös és rozé borok palackozás előtti fázisban: 1-5 g/hl | ||
Alkalmazás | Diszpergálni 1:10 mennyiségű vízben vagy mustban, vagy borban majd hozzáadni a szellőztetés alatti masszához (lehetőség szerint Venturi-cső alkalmazásával). A palackozás előtt az ESSENTIAL OAK SWEET-et legalább 48 órával a végső mikroszűrés előtt kell hozzáadni. Javasolt labortesztek elvégzése, az ESSENTIAL OAK SWEET érzékszervi-műszaki hatásának megállapításához és az ideális dózis meghatározásához. |
||
Tárolás | Zárt csomagolás: száraz, hűvös és jól szellőzött helyen tárolandó. Nyitott csomagolás: gondosan visszazárni a csomagot, majd fentiek szerint tárolni. |
||
Kiszerelés | 0,5 kg-os tasakok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |