Eukaliptuszfa-tannin / Palackozás előtt
Az ESSENTIAL tannin termékcsalád egy olyan széleskörű program eredménye, amelynek lényege a legjobb fák és esszenciák kiválasztása és a különféle munkafeltételek melletti, különböző extrahálási módok hatásainak tanulmányozása. Végül az ESSENTIAL tanninok szigorú vizsgálatok alá esnek, annak érdekében, hogy a különböző gyártási tételek állandó minősége biztosítva legyen. Az ESSENTIAL termékcsaládon belül megtalálható a megfelelő tannin minden egyes igény és kívánt műszaki célnak megfelelően. Ezenkívül meg vannak határozva az eltérő stílusú borok vagy a különböző piacok számára legalkalmasabb dózisok. A kezelés előtt javasolt egy kóstolás értékelése. (Bővebb információkért keressék fel a területileg megbízott ügynököt vagy az IOC csoport enológus csapatát).
Borászati alkalmazása
Fehér, vörös és rozé borok esetében, az érlelés és palackozás előtti fázisában használva, képes az oxidált jegyeket lefedni, frissességet és komplexitást nyitottságot kölcsönözve.
Tulajdonságok
ESSENTIAL FRESH kondenzált és gallikus tanninok keveréke. Az érlelés és palackozás-előtti fázisában használva, segít frissíteni az oxidált és fáradt borokat, előidézve a fajtára jellemző érzékeket. Az ESSENTIAL FRESH alkalmazása egyensúlyba hozza a borok szerkezetét, kihangsúlyozva a strukturált érzéseket, melyek jelentősen hozzájárulnak az íz és az utóillat javuláshoz. Az ESSENTIAL FRESH-sel kezelt borokra aromás szempontokból nagyobb összetettség és perzisztencia jellemző. Nő az SO2 hatása, a különböző eredetű tanninok egyidejű jelenléte miatt. Ideális a fehér borok aromatikus intenzitásának megtartására.
Összetétel | Kondenzált és gallikus tanninok keveréke | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: nagyon finom por Szín: vörösesbarna |
||
Dózisok |
Fehér, vörös és rozé borok palackozás előtti fázisban: 1-5 g/hl | ||
Alkalmazás | Diszpergálni 1:10 mennyiségű vízben vagy mustban, vagy borban majd hozzáadni a szellőztetés alatti masszához (lehetőség szerint Venturi-cső alkalmazásával). A palackozás előtt az ESSENTIAL OAK FRESH-t legalább 48 órával a végső mikroszűrés előtt kell hozzáadni. Javasolt labortesztek elvégzése, az ESSENTIAL OAK FRESH érzékszervi-műszaki hatásának megállapításához és az ideális dózis meghatározásához. |
||
Tárolás | Zárt csomagolás: száraz, hűvös és jól szellőzött helyen tárolandó. Nyitott csomagolás: gondosan visszazárni a csomagot, majd fentiek szerint tárolni. |
||
Kiszerelés | 0,5 kg-os tasakok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |