Szőlőhéj-tannin / Palackozás előtt

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

A szőlőhéj-tannint fehérszőlő (Vitis vinifera) héjából extrahálással nyerik ki. Az EPITAN nagy tisztaságú proantociános tannin, melyet magas kondenzációs fok jellemez, tehát nem ad hozzá a borhoz keserű, organoleptikus jegyeket.

Proteinek eltávolítása

A szőlőtanninok alkalmazása a borászat területén nagy érdeklődésre tart számot. Már a legelső teszteknél is tapasztalták a kondenzált tanninok proteinekkel szembeni nagyobb aktivitását. Ezen tulajdonságának köszönhetően az EPITAN eredményesen alkalmazható fehérje-zavarosodás kezelésében.

Szín stabilizálása

A kondenzált tanninok képesek közvetlenül kölcsönhatásba lépni a színezőanyaggal. Ezen mechanizmus kopigmentáció és polimerizáció reakciókon keresztül történik. Az első esetben gyenge kötődések akciója révén hat (az hidrogén hidak vagy a hidrofób vonzáson keresztül), így a monomer antociánok védettek lesznek a degradálással szemben és elősegítik a polimerizációt. A kondenzációval kapcsolatos második esetben, a polimerizáció két fontos mechanizmus révén történik: a közvetlen kondenzáció és az acetaldehid (vagy etanál) hídon keresztül. Ezek a reakciók javítják a színstabilitást, a molekulaméretek növekedésével pedig csökken a jelenlévő endogén tanninok visszahúzó hatása.

A bor struktúrájának javítása

Az EPITAN lehetővé teszi a héj-tanninok/szőlőmag-tanninok arányának természetes változtatását, mivel a must és a bor organoleptikus profiljára hat, és az oxigénnel szembeni reakciót módosítja.

Az EPITAN értékes fehér- és vörösborok számára készült, képes azoknak jobb struktúrát kölcsönözni és csökkenteni a visszahúzó és keserű ízt, így a bor elegánsabb, harmonikusabb lesz. A borkészítés során alkalmazva a termék védőhatást gyakorol a színezőanyagra, megóvva azt az oxidatív jelenségektől.

Összetétel Fehérszőlő héjából kinyert proantociános szőlőhéj-tannin
Tulajdonságok Halmazállapot: por
Szín: világosbarna
Dózisok
5-15 g/hl a proteinek mustokból és fehérborokból való eltávolításához
5-10 g/hl a szín mustokban történő stabilizálásához
20-100 g/hl a bor struktúrájának javításához
Az optimális dózis meghatározásához javasolt laboratóriumi próbákat végezni.
Alkalmazás Oldjuk fel a terméket borban vagy demineralizált vízben, és adjuk hozzá a kezelendő anyaghoz szellőztetés vagy átfejtés alkalmával!
Tárolás Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni.
Figyelmeztetés
Nem szabad vasból készült edényeket használni!
Kiszerelés 113363-as kód – 0,5 kg-os csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás