Erjedést aktiváló és szabályozó szervetlen tápanyag
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. A törvényi előírásoknak megfelelően adható maximális adagolás: 100 g/hl
Borászati alkalmazása
A diammonium foszfát nitrogént tartalmaz, amely nélkülözhetetlen az élesztő felszaporodásához. Az élesztő cukor felhasználása általános és teljes lesz. Diammonium foszfát alkalmazható még alapborok előállítására is, amelyeket pezsgő, illetve habzóborok készítésére használunk fel.
Ajánlott felhasználás
Oldjuk fel a diammonium foszfátot háromszoros mennyiségű vízben. Már a fermentáció kezdetén alkalmazhatjuk, annak érdekében hogy elősegítsük az élesztő szaporodását és hozzájáruljon az egészséges sejtfalak létrejöttéhez.
Összetétel | Diammónium-foszfát | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: kristályok Szín: fehér |
||
Dózisok |
10-20 g/hl mustokban és borokban Maximális adagolás 100 g/hl |
||
Alkalmazás | Háromszoros mennyiségű vízben oldjunk fel, majd keveréssel adjuk hozzá a musthoz vagy a borhoz. | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó, 5-25 °C közötti hőmérsékleten, megfelelő szellőzési lehetőséggel. Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni. | ||
Kiszerelés | 102802-es kód – 1 kg-os csomagok 103000-as kód – 25 kg-os zsákok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |