Erjesztést aktiváló és szabályozó szervetlen 3 komponensű élesztőtápanyag

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.

Fermentációs adalék, amely biztosítja a mustokban az élesztőgombák szaporodásához és az erjesztéshez feltétlenül szükséges növekedési faktorok helyes arányát. Előfordulhat, hogy a mustokban – akár termesztési okok miatt – nincs elegendő tiamin (B1-vitamin) és az élesztők számára hasznosítható nitrogén (ammóniumsók). Ezért különböző mértékű kellemetlen mellékhatások jelentkezhetnek: később kezdődik vagy lassú, elhúzódó fermentáció, valamint nem erjed ki a jelenlévő összes cukor. A szabálytalan lezajlású fermentációt általában kellemetlen szag kíséri, amely a túlzott H2S- (kénhidrogén) termelésnek tudható be.

Az erjedés szabályozottan zajlik le, harmonikus ízű lesz a bor

Az ACTIBIOL lehetővé teszi a kedvezőtlen összetételű must hiányos faktorainak pótlását, elősegíti az erjedés beindulását és annak tökéletes befejezését. A tiamin és a foszfor-nitrogén vegyületek pontos aránya kiemeli az élesztő hatását, elősegíti az aromatikus összetevők összehangolását és az alkoholképzést. Az ACTIBIOL feladata, hogy szabályozza az erjedési folyamatokat, és megakadályozza a kénvegyületek és aldehidek nyomán kialakuló kellemetlen szagok létrejöttét. Amikor az erjesztés során ezeket a kellemetlen szagoknak létrejöttét kezdjük észlelni, akkor semmiképpen se várjuk meg az erjedés befejeztét, hanem azonnal adagoljuk legalább 20g/hl actibiolt és rögtön azok eltűntét fogjuk tapasztalni.

Utófermentációban: tökéletes a jelenlévő cukrok teljes és gyors kierjesztése

Az ACTIBIOL kitűnően alkalmazható utóerjesztési folyamatokban is, mert elősegíti és gyors lefolyásúvá teszi az utófermentációs folyamatokat.

Összetétel Dibázikus ammónium-foszfát (23%), ammónium-szulfát (E517 63%), tiamin-hidrokloríd (0,2%), segédanyagként (100-ig): perlitek
Tulajdonságok Halmazállapot: kristályok és por
Szín: fehér
Dózisok
15-30 g/hl mustokban és borokban
A 30 g/hl adagolással elérjük a normatív előírásokban megszabott tiamin határértéket, és a 70 ppm nitrogén- ammónia értéket.
Alkalmazás Megfelelő mennyiségű ACTIBIOL-t kevés vízben oldjunk fel, majd keveréssel adjuk hozzá a musthoz vagy a borhoz a beoltás utáni 12-24 órán belül.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan kell visszazárni.
Kiszerelés 102802-es kód – 1 kg-os csomagok
103000-as kód – 25 kg-os zsákok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás