Élesztő-sejtfalból kinyert tápanyag (magas gletation tartalom)
Redukált glutationban (GSH) gazdag, annak érdekében hogy előre biztosítsa a bor kéntartalmának alacsony szinten tartását.
Borászati alkalmazása
A Redukált glutation (GSH) egy tripeptid, mely erős antioxidáns hatással bír, és hatékonyan reagál a kinonokra. Elkerülve ezek felhalmozódását (melyek felelősek a barnulásért a mustban és az oxidált borokban), valamint az aromás vegyületek oxidációját. Annak ellenére, hogy a természetben megtalálható, a szőlőben a koncentrációja gyakran túl alacsony ahhoz, hogy hatékonyan megvédje a bort.
GLUTAROM EXTRA nagyon magas GSH tartalmú, a legújabb technológiával inaktív élesztőkből szelektált tápanyag. Ha a fermentáció elején adagoljuk, a végén képes nagyobb koncentrációban biztosítani a GSH tartalmat, amennyiben az élesztő megfelelő módon táplált nitrogénnel.
Ha a kén- koncentráció alacsony, akkor a GSH gazdagságának pozitív hatása tisztán jelenik meg az aromákban, még vörösborok esetében is. Azt is kimutatták, hogy a fentieken kívül a GSH-ban gazdag inaktív élesztők hatékonyabbak lehetnek az aromatikus tartalom kiemelésében – mintha csak tiszta glutationt adagolnánk – feltehetően azért, mert jobban együtt tudnak működni a többi élesztő komponens táplálási mechanizmusával.
Összetétel | Inaktív élesztő (Saccharomyces cerevisiae), szerves nitrogén <9,5%. | ||
Tulajdonságok | Szilárd készítmény, amely oldhatatlan anyag. | ||
Dózisok |
15-30 g/hl, függően a musttól, a szőlő fajtájától és a kén koncentrációtól. | ||
Alkalmazás | A terméket oldjuk fel tízszeres mennyiségű vízben vagy mustban. Miután ez megtörtént, keverjük jól össze a musttal, szivattyú segítségével vagy batonnage technikával. | ||
Tárolás | Tárolja száraz és szagmentes helyen, 5-25ºC hőmérsékleten. A csomag felbontása után a terméket gyorsan fel kell használni,és nem szabad visszazárni. | ||
Kiszerelés | 103073-as kód –1 kg-os csomagok |
Termék adatlap |