Szerves tápanyag az almasavbontó baktériumok számára
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
A malolaktikus erjedés és korlátai
A tudomány és a pincékben történő technológiai alkalmazások jelentős fejlődése ellenére, jellemzően a közvetlen beoltású liofilizált válogatott törzsek bevezetése után, még mindig maradnak olyan területek, amelyekben ez a biokémiai átváltozás nehézségekbe ütközik. Hiszen jól ismertek a legfontosabb inhibitor tényezők: alkoholtartalom, alacsony hőmérséklet, alacsony pH-érték, magas szabad- és összes kéndioxid. Miközben néhány borász számára könnyű beavatkozni ezekbe a tényezőkbe (például a hőmérsékletbe), mások számára ez rendkívül nehéznek bizonyul. A Perdomini-IOC kutatás-fejlesztései során kifejlesztett egy olyan beavatkozási protokollt, amely lehetővé teszi (egy olyan különösen ellenálló törzs alkalmazása mellett, mint amilyen az INSTITUT LA CLAIRE MALICA), egy természetes tápanyag használatát, melyet arra fejlesztettek ki, hogy hozzájáruljon a baktériumtörzs részéről azoknak az akadályoknak a leküzdéséhez, amelyek a malolaktikus erjedés rendes befejezését gátolják.
Az oenococcus oeni számára kiegyensúlyozott összetétel
Az ECOBIOL FML hozzáad a masszához nitrogént szerves formában (amminosavak és peptidek) a baktériumok táplálására (ezek ammónium-nitrogénből kiindulva nem képesek aminosavakat szintetizálni). Ráadásul a termék rendelkezésre bocsátja az oligoelemeket (Mn, Mg, K, Na) és a vitaminokat, melyek kofaktorként szükségesek az enzimatikus reakciókhoz. A cellulózrostok azon kívül, hogy a borból eltávolítják az inhibitor anyagokat, támasztófelületként működnek a baktériumok számára, szuszpenzióban tartva azokat. Az élesztő falból kinyert poliszaharidok értékes segítséget jelentenek a malolaktikus erjedés létrehozásához, ahogyan azt számos tanulmány is bizonyítja.
Biztonság és minőségi javulás
Az ECOBIOL FML alkalmazása javítja a beoltott baktériumtörzs vitalitását, segíti annak sokszorozódását, ez pedig lehetővé teszi azon kockázati faktorok csökkentését, amelyeket szennyező mikroorganizmusok jelentenek a nagyobb dominancia miatt. A termék hozzáadása lehetővé teszi a malolaktikus erjedés gyors megindulását és befejezését minden borfajtában. Hatékonysága különösen azoknál a boroknál tapasztalható, amelyek a baktériumok fejlődését nehezítik (például: alacsony nitrogéntartalmú, magas alkoholtartalmú, magas savasságú és alacsony pH értékű borok).
Összetétel | Biológiailag rendelkezésre álló aminosavakban, ásványi kofaktorokban és vitaminokban gazdag élesztőhéj-származék cellulózzal társítva | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: okkersárga |
||
Dózisok |
20 g/hl fermentálandó bor. Maximálisan engedélyezett dózis: 40 g/hl (EK 1622/00 sz. szabályozás) |
||
Alkalmazás | Oldja fel a terméket elégséges mennyiségű vízben vagy borban, majd adja hozzá a kezelendő masszához a baktériumok beoltása után. | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan kell visszazárni. |
||
Kiszerelés | 103062-es kód – 0,5 kg-os fémdobozok 103063-as kód – 0,5 kg-os kis csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |