Szerves tápanyag az almasavbontó baktériumok számára

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

A malolaktikus erjedés és korlátai

A tudomány és a pincékben történő technológiai alkalmazások jelentős fejlődése ellenére, jellemzően a közvetlen beoltású liofilizált válogatott törzsek bevezetése után, még mindig maradnak olyan területek, amelyekben ez a biokémiai átváltozás nehézségekbe ütközik. Hiszen jól ismertek a legfontosabb inhibitor tényezők: alkoholtartalom, alacsony hőmérséklet, alacsony pH-érték, magas szabad- és összes kéndioxid. Miközben néhány borász számára könnyű beavatkozni ezekbe a tényezőkbe (például a hőmérsékletbe), mások számára ez rendkívül nehéznek bizonyul. A Perdomini-IOC kutatás-fejlesztései során kifejlesztett egy olyan beavatkozási protokollt, amely lehetővé teszi (egy olyan különösen ellenálló törzs alkalmazása mellett, mint amilyen az INSTITUT LA CLAIRE MALICA), egy természetes tápanyag használatát, melyet arra fejlesztettek ki, hogy hozzájáruljon a baktériumtörzs részéről azoknak az akadályoknak a leküzdéséhez, amelyek a malolaktikus erjedés rendes befejezését gátolják.

Az oenococcus oeni számára kiegyensúlyozott összetétel

Az ECOBIOL FML hozzáad a masszához nitrogént szerves formában (amminosavak és peptidek) a baktériumok táplálására (ezek ammónium-nitrogénből kiindulva nem képesek aminosavakat szintetizálni). Ráadásul a termék rendelkezésre bocsátja az oligoelemeket (Mn, Mg, K, Na) és a vitaminokat, melyek kofaktorként szükségesek az enzimatikus reakciókhoz. A cellulózrostok azon kívül, hogy a borból eltávolítják az inhibitor anyagokat, támasztófelületként működnek a baktériumok számára, szuszpenzióban tartva azokat. Az élesztő falból kinyert poliszaharidok értékes segítséget jelentenek a malolaktikus erjedés létrehozásához, ahogyan azt számos tanulmány is bizonyítja.

Biztonság és minőségi javulás

Az ECOBIOL FML alkalmazása javítja a beoltott baktériumtörzs vitalitását, segíti annak sokszorozódását, ez pedig lehetővé teszi azon kockázati faktorok csökkentését, amelyeket szennyező mikroorganizmusok jelentenek a nagyobb dominancia miatt. A termék hozzáadása lehetővé teszi a malolaktikus erjedés gyors megindulását és befejezését minden borfajtában. Hatékonysága különösen azoknál a boroknál tapasztalható, amelyek a baktériumok fejlődését nehezítik (például: alacsony nitrogéntartalmú, magas alkoholtartalmú, magas savasságú és alacsony pH értékű borok).

Összetétel Biológiailag rendelkezésre álló aminosavakban, ásványi kofaktorokban és vitaminokban gazdag élesztőhéj-származék cellulózzal társítva
Tulajdonságok Halmazállapot: por
Szín: okkersárga
Dózisok
20 g/hl fermentálandó bor.
Maximálisan engedélyezett dózis: 40 g/hl (EK 1622/00 sz. szabályozás)
Alkalmazás Oldja fel a terméket elégséges mennyiségű vízben vagy borban, majd adja hozzá a kezelendő masszához a baktériumok beoltása után.
Tárolás Hűvös és száraz helyen tárolandó.
Felbontás után a csomagolást gondosan kell visszazárni.
Kiszerelés 103062-es kód – 0,5 kg-os fémdobozok
103063-as kód – 0,5 kg-os kis csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás