Élesztő-sejtfalból kinyert tápanyag (glutational), antioxidáns funkciókkal

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódex-nek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Reduktív borkészítésben

Az „új világ borpiacain” elért sikerek nyomán egyre jobban terjednek a reduktív borkészítési technikák fehérboroknál is. Ezen technológia célja az üde és illatgazdag borok készítése a fajtára jellemző aromák dominanciájával. A cél az oxigénnel való érintkezés csökkentése és/vagy annak a mustokban és borokban kifejtett hatásának csökkentése. Ebben akár az élesztők és azok származékai is szerepet játszhatnak, mint „biológiai antioxidánsok”. Ugyanis az erjesztés első fázisaiban az élesztők gyorsan elfogyasztják a közegben lévő oxigént, és az erjesztés végén az üledékek (melyeket nagyobb részben elpusztult élesztők alkotnak) antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezen észrevételek alapján a Perdomini-IOC cég kifejlesztette az ECOBIOL BLANC-t, egy specifikus élesztő törzsből szelektált, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező tápanyagot. A terméket közvetlenül a préselés után lehet adagolni kettős céllal: egyrészt szolgáljon tápláló és túlélési faktorokkal az élesztő számára ahhoz, hogy egy gyors indítás, és egy teljes és szabályos erjedés alakuljon ki, másrészt antioxidánsként is működjön.

Erjesztés közben a sejtfal eredetű poliszacharidok kibocsátása javítja a beltartalmat, fokozza a bársonyosság érzetét, csökkenti a fanyar, összehúzó érzést és a keserű jegyek erősségét, visszaszorulnak a zöld jegyek és a negatív, kénes aromák, ezzel pedig összességében javul a bor minősége.

A glutation hatása

Ez a tripeptid jelentős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ami a fehérborokat frissé és intenzív aromájúvá teszi. Az ECOBIOL BLANC egy glutationban természetesen gazdag élesztőtörzsből származik. Ha fehér- és rozéboroknál alkoholos erjesztés közben alkalmazzuk, javítja a bor tulajdonságait, kiegyensúlyozza jegyeit.

Összetétel Alapanyaga élesztőburok, a fehér- és a rozéborok organoleptikus és oxireduktív javítására.
Tulajdonságok Halmazállapot: por
Szín: okkersárga
Dózisok
20-40 g/hl must
Maximálisan engedélyezett dózis:
40 g/hl (EK 1622/00-as szabályozás)
Alkalmazás Keverjük el a terméket a súlya négyszeresének megfelelő mennyiségű vízben vagy mustban, majd adjuk hozzá a musthoz közvetlenül a préselés után.
Tárolás Hűvös és száraz helyen tárolandó.
Felbontás után a csomagolást gondosan kell visszazárni.
Kiszerelés 103058-as kód – 1 kg-os csomag
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás