Élesztő-sejtfalból kinyert tápanyag (glutational), antioxidáns funkciókkal
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódex-nek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
Reduktív borkészítésben
Az „új világ borpiacain” elért sikerek nyomán egyre jobban terjednek a reduktív borkészítési technikák fehérboroknál is. Ezen technológia célja az üde és illatgazdag borok készítése a fajtára jellemző aromák dominanciájával. A cél az oxigénnel való érintkezés csökkentése és/vagy annak a mustokban és borokban kifejtett hatásának csökkentése. Ebben akár az élesztők és azok származékai is szerepet játszhatnak, mint „biológiai antioxidánsok”. Ugyanis az erjesztés első fázisaiban az élesztők gyorsan elfogyasztják a közegben lévő oxigént, és az erjesztés végén az üledékek (melyeket nagyobb részben elpusztult élesztők alkotnak) antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezen észrevételek alapján a Perdomini-IOC cég kifejlesztette az ECOBIOL BLANC-t, egy specifikus élesztő törzsből szelektált, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező tápanyagot. A terméket közvetlenül a préselés után lehet adagolni kettős céllal: egyrészt szolgáljon tápláló és túlélési faktorokkal az élesztő számára ahhoz, hogy egy gyors indítás, és egy teljes és szabályos erjedés alakuljon ki, másrészt antioxidánsként is működjön.
Erjesztés közben a sejtfal eredetű poliszacharidok kibocsátása javítja a beltartalmat, fokozza a bársonyosság érzetét, csökkenti a fanyar, összehúzó érzést és a keserű jegyek erősségét, visszaszorulnak a zöld jegyek és a negatív, kénes aromák, ezzel pedig összességében javul a bor minősége.
A glutation hatása
Ez a tripeptid jelentős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ami a fehérborokat frissé és intenzív aromájúvá teszi. Az ECOBIOL BLANC egy glutationban természetesen gazdag élesztőtörzsből származik. Ha fehér- és rozéboroknál alkoholos erjesztés közben alkalmazzuk, javítja a bor tulajdonságait, kiegyensúlyozza jegyeit.
Összetétel | Alapanyaga élesztőburok, a fehér- és a rozéborok organoleptikus és oxireduktív javítására. | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: okkersárga |
||
Dózisok |
20-40 g/hl must Maximálisan engedélyezett dózis: 40 g/hl (EK 1622/00-as szabályozás) |
||
Alkalmazás | Keverjük el a terméket a súlya négyszeresének megfelelő mennyiségű vízben vagy mustban, majd adjuk hozzá a musthoz közvetlenül a préselés után. | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan kell visszazárni. |
||
Kiszerelés | 103058-as kód – 1 kg-os csomag |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |