Komplex tápanyag a fermentáció optimalizálására

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.

Olyan erjedésszabályozó anyag, amely egyrészt tápanyagokat biztosít az erjedésben szerepet játszó élesztők anyagcsere-folyamataihoz, másrészt segít eltávolítani mind a szerves, mind a szervetlen méreganyagokat, melyek az élesztőgombák tevékenységét blokkolják.

Komplett szabályozó- és aktiválószer

Az ECOBIOL két szinten hat. Egyrészt hozzáadott tápanyagforrásként: azonnal beépülő nitrogén, telítetlen zsírsavak, szterolok, melyek a sejtszerkezet megfelelő fejlődését garantálják ellenállóvá téve azokat a növekvő alkoholszinttel szemben. Másrészt az élesztőgomba-sejtfal és az α-cellulóz rostok gondoskodnak a gátló elemek – úgymint a közepes láncolatú zsírsavak, valamint az olyan szerves anyagok, mint például a növényvédő szer maradványok – eltávolításáról. A sejtfalból felszabaduló mannoproteinek nagy segítséget nyújtanak fehérborok készítésekor a fehérje-instabilitás megelőzésében, vörösborok esetében pedig a borkősav kicsapódása ellen.

Az erjedés leállásának megelőzésében is kiváló segítség

Rothadt szőlő, valamint magas cukortartalmú must esetén, illetve azokban az esetekben, amikor a must valamilyen okból az élesztőgombák szaporodásához elengedhetetlen tápanyagokban szegény, szintén ajánlatos az ECOBIOL használata. Az erjedési folyamat kezdetekor hozzáadott ECOBIOL stabilizálja a gombák anyagcsere-folyamatához ideális környezetet. Általa nem csupán az erjedés leállásának, lassulásának a kockázatát csökkentjük, de jelentősen javulnak az így előállított bor organoleptikus tulajdonságai is.

A megszakadt, illetve lelassult erjedés újraindítása

Leállt erjedés esetén tanácsos még egyszer beoltani a mustot válogatott élesztőgombákkal 24 órával az ECOBIOL hozzáadását követően. Így biztosítjuk a bor/must teljes méregtelenítését, illetve a szükséges plusz tápanyagbevitelt.

Összetétel Ammónium-szulfát (E517), dibázikus ammónium-foszfát, élesztőhéj, – cellulóz szálak
Tulajdonságok Halmazállapot: por
Szín: bézs
Dózisok
20 g/hl az erjedések és az újraerjedések során
50 g/hl az erjedés megakadása esetén
Alkalmazás Megfelelő mennyiségű vízben oldjuk fel a terméket, majd keveréssel adjuk hozzá a fermentálandó masszához a beoltás utáni 24-48 órán belül. Az erjesztésmegállások kezelésénél oltsuk be a masszát két nappal a termék hozzáadása után az inhibítor faktorok adszorbeálásának lehetővé tételéhez.
Tárolás Hűvös és száraz helyen tárolandó.
Felbontás után a csomagolást gondosan kell visszazárni.
Kiszerelés 103054-es kód – 1 kg-os csomagok
103055-ös kód – 10 kg-os dobozok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás