Komplex tápanyag a fermentáció optimalizálására
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.
A törvényi előírásoknak megfelelően adható maximális adagolás: 50 g/hl
Borászati alkalmazása
Activit ammonium sókat, inaktív élesztőket, és tiamint(B1) tartalmaz. Használata, az alkoholos fermentáció támogatásához ajánlott, olyan esetekben, amikor a must nitrogén tartalma elégtelen, illetve a fermentáció lassulása esetére. Az ACTIVIT gondoskodik az ammónium nitrogén és aminosavak nitrogén ellátásáról, melyek alapvető fontosságúak az élesztő szaporodása és életképessége szempontjából a fermentáció alatt.
Két jótékony hatással is rendelkezik
- megköti a rövid láncú zsírsavakat, melyek akadályozhatják a fermentációt
- gondoskodik a szterolokról és a hosszú zsírsav láncokról, amelyek alapvető vegyületek az élesztő életképessége szempontjából.
A tiamin jelenléte az élesztő növekedésének alapvető feltétele. Ennek elégtelensége lelassíthatja, vagy akár meg is akaszthatja a fermentációt.
Összetétel | Ammónium-sók, inaktív élesztők, tiamin(B1) | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: bézs |
||
Dózisok |
20-40 g/hl must előkészítésénél,valamint a fermentáció alatti használat során 40-50 g/hl újra erjesztés esetén,közvetlenül az élesztővel történt beoltás után |
||
Alkalmazás | Tízszeres mennyiségű mustban vagy borban kell feloldani, majd hozzáadni az erjeszteni kívánt musthoz. | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen,5-25 C közötti hőmérsékleten,mindenféle szagoktól mentes környezetben. Felbontás után azonnal fel kell használni a terméket,nem szabad visszazárni. | ||
Kiszerelés | 102802-es kód – 1 kg-os csomagok 103000-as kód – 25 kg-os zsákok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |