Aktív, szárított fajélesztő

Champagne (Franciaország) területén izolált és válogatott Saccharomyces var. bayanus törzse.Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Borászati alkalmazása

Különleges tulajdonsága: nagy acetát-termelő. Kriofilmivolta és nagy alkohollal szembeni ellenállása miatt erős fermentatív attitűddel rendelkezik, amely a killer karakterrel együtt lehetővé teszi, hogy dominálja a közeget. Nagyon alacsony illósav-értékeket produkál jó glicerin szinttel, acetátok, észterek és nagyobb szénatom számú alkoholok magas dotációjával együtt. Ez a törzs közepesen magas APA-(azonnal felvehető nitrogén) dotációkat igényel. A La Claire VDP élesztő a CGC62 és a 665/P élesztők kombinációjaként jött létre, abból a célból, hogy ezen élesztők tulajdonságait egyesítsék egyetlen termékben.

Fejlett tulajdonságok

A már említett tulajdonságai alkalmassá teszik a VDP élesztőt magas minőségű pezsgőborok készítésére akár klasszikus akár reduktív eljárás mellett, de az erjedés megakadásának kezelésében is hatékony. A VDP stimulációjához szükséges a közeg jó nitrogén táplálását biztosítani, hogy megfelelő értékű acetát- és észterszintet produkáljon. Segítségével gyümölcsös és virágos aromájú, friss fehér borokat lehet készíteni.

Pezsgő- és habzó fehérborokhoz

A VDP az eleganciát, a finomságot, az aromatikus szerkezetet és összetettséget emeli ki az első erjedésben,melyet követhetnek gyors, tiszta, teljes értékű másodlagos erjedések, akár alacsony hőmérsékleten és magas alkoholfok mellett is. A prosecco, a durello, de a trebbiano és a garganega is ideális szőlőfajta a VDP számára, amely képes kiemelni azok organoleptikus potenciálját.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok Halmazállapot: rudacskák
Szín: világos okkersárga
Erjesztési képesség: 15,5% v/v.
Besorolás: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként
Optimális hőmérséklet: 15-32 °C
Dózisok
10-25 g/hl normál esetben
30-50 g/hl az erjesztés újraindításánál, vagy egyéb nehéz esetekben
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás