LaClaire Varietal Touch

Aktív, szárított fajélesztő

Saccharomyces cerevisiae élesztőgombák különleges törzse, Új-Zéland-ról, Marlborough régióból. Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Borászati alkalmazása

Megkülönböztető jellegzetessége: erjedés során alacsony hidrogén-szulfit termelés jellemzi. Varietal Touch-ra jellemző még a rövid Lag-fázissal járó, mérsékelt erjedési sebesség. Az alacsony erjedési hőmérsékletet, valamint a magas alkohol tartalmat is jól tolerálja. Mérsékelt a nitrogén szükséglete. (A legjobb eredményeket úgy kapjuk, ha a organikus nitrogént adagolunk hozzá: Activit O 20 g / hl.)

Speciális tulajdonságok

Elsősorban a fajta jelleg kiemelését szolgálja. Varietal Touch képes felismerni a szőlőfajta jellegzetes aroma jegyeit. Köszönhetően enzimatikus tulajdonságának, képes felszabadítani az íz prekurzorokat. Továbbá az alacsony kénhidrogén termelésének köszönhetően illatában is jobban kifejeződnek a fajta jegyek. Nem jelennek meg a borban sem amil, sem egyéb fermentációs jegyek, általában.

Nem csak erős fajtajellegű fehérborokhoz

Tekintettel sajátosságaira, a Varietal Touch testes fehérborok készítésénél is kiváló eredménnyel alkalmazható, mint pl. a Sauvignon blanc, Tokai fajták, Pinot blanc, Sémillon, Zöldszilváni, Fűszeres tramini, Müller-Thurgau, és Szürkebarát.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok Halmazállapot: rudacskák
Szín: világos okkersárga
Erjesztési képesség: 15,5%v/v.
Besorolás: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként
Optimális hőmérséklet: 14-22 °C
Dózisok
15-25 g/hl normál esetben
40 g/hl az erjesztés újraindításánál, vagy egyéb nehéz esetekben
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás