Aktív, szárított fajélesztő

Saccharomyces cerevisiae élesztőgombák különleges törzse, amelyet a Valenciai Egyetemen, Alicante környékén szelektáltak. Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Aromaképző élesztő

A T73/P aromaképző élesztő, magasfokú észter- és acetátképzésre képes, elősegíti a borok karakterének kiemelését.

Minőségi vörösborokhoz

A T73/P leginkább minőségi vörösborok készítéséhez javasolt, főleg ha azoknak szükségük van tisztulási időszakra is. Magas fokú a glicerinképzése (8 g/l mennyiségig) (amely az egyik meghatározója a bor testességének és teltségének): az eredmény kiegyensúlyozott késztermék. Almasavbontó képessége: 30%. Segítségével optimális eredmény érhető el például cabernet sauvignon, merlot készítése során.

Illatos minőségi fehérborok készítéséhez

Illatos fehér borokban a T73/P élesztő a primer aromákat emeli ki, így adva könnyed, friss jelleget a kész bornak. Az élesztős almasavbontáskor nem képződik tejsav, így a kezelt fehérborok harmonikusabb ízűek lesznek. Tapasztalatok szerint kiemelkedő eredményeket produkált Királyleányka erjesztése során. Vörösborok esetén kedvezőbb feltételeket teremt a malolaktikus fermentáció beindulásához. A termék killer tulajdonságának, S02- és alkoholtűrésének köszönhetően gyors és tökéletes lefolyású erjedést biztosít. Újra- és utóerjesztésre is kiválóan alkalmas.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok Halmazállapot: rudacskák
Szín: világos okkersárga
Erjesztési képesség: 17%v/v.
Besorolás: Saccharomyces cerevisiae
Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként
Optimális hőmérséklet: 15-35 °C
Dózisok
15-25 g/hl normál esetben
30-50 g/hl az erjesztés újraindításánál, vagy egyéb nehéz esetekben
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107306-os kód – 500 g-os vákuum csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás