Aktív, szárított fajélesztő

A Mosel területéről a Tríer-i (Németország) Kísérleti Állomás által válogatott Saccharomyces cerevisiae törzse. Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Borászati alkalmazása

Különleges tulajdonsága poliszacharid és glicerintermelő. Ez a törzs nagyon rövid látenciaidővel jellemezhető, amely a killer karakterrel együtt hozzájárul ahhoz, hogy gyorsan átvegye a dominanciát az őshonos flórával szemben. Különleges táplálási igények nélkül a legjobb minőséget produkálja, legalább 200 mg/l APA-val (APA=azonnal felvehető nitrogén). Késedelem nélkül zárja az erjedést, akár magas alkoholszinttel is.

Fejlett tulajdonságok

Az észterek- és 13-feniletil alkohol termelése bizonyítják, hogy a C58 harmonikus és stabil gyümölcsaromájú borokat eredményez. A vörösborok gazdagok teljes flavonoidokban, antociánokban, poliszacharidokban és glicerinben. Így már az érlelés első fázisaiban stabil a színintenzitás, a késztermék pedig testes és lágy.

Értékes vörösborokhoz

A C58 kifejezetten alkalmas nagy potenciálú, jó fenolos szerkezetű, kék szőlőkből készülő borok előállítására. Alacsony összehúzódó érzet, kitűnő szerkezet és lágyság, poliszacharidban gazdag szerkezet, erdei- és piros gyümölcs-jegyek: ezek azok az erősségek, amiket e törzs képes kiemelni. Kitűnő eredményeket lehet elérni vele olyan nagy erejű borok készítésében, mint a barolo, barbaresco, brunello, amarone, chianti, primitivo, nero d’avola, merlot.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok Halmazállapot: rudacskák
Szín: világos okkersárga
Erjesztési képesség: 16% v/v.
Besorolás: Saccharomyces cerevisiae
Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként
Optimális hőmérséklet: 15-35 °C
Dózisok
15-25 g/hl normál esetben
30-50 g/hl az erjesztés újraindításánál, vagy egyéb nehéz esetekben
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás