Aktív, szárított fajélesztő

A Saccharomyces cerevisiae r.f. bayanus törzse, az EK 83412007-es és az 152412008-as Szabályozásoknak megfelelően gyártva (biogyártás és biotermékek címkézése). Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Bio (organic)

Az Európai Gazdasági Közösség szabályozta azoknak a termékeknek a tulajdonságait és a gyártási módszereket, amelyeket „bio”-nak lehet minősíteni. A LA CLAIRE BIO a termékskála első élesztője, amely bio gyártású, és a címkén is feltüntethető igazolással rendelkezik az érvényben lévő törvényeknek megfelelően.

Borászati alkalmazása

Alacsony illósav termelés és killer faktor jellemzi. Az alkohollal szembeni magas (egészen 16% vol-ig) toleranciával, valamint rövid látenciafázissal és magas erjedéses életerővel rendelkezik. Táplálási szempontból kevésbé igényes, átlagosan toleráns az alacsony hőmérséklettel szemben.

Fejlett tulajdonságok

Polivalenciája miatt válogatott élesztő, széles hőmérsékleti skálán képes fermentálni: 10-30°C között. Alkalmas fehér-, rozé- és vörösborok erjesztéséhez. Metabolizmusa hatékonyan késlelteti a malolaktikus erjedést.

Bioborok készítéséhez

Azokban a borrégiókban ahol a jelenlegi szabályozás nem írja elő bioélesztők használatát, a bio borok fejlesztésében javasolt egy olyan élesztőtörzs használata, mint a LA CLAIRE BIO. Az élesztő tulajdonságai lehetővé teszik a kívánt borászati eredmények elérését a spontán erjedéshez társuló kockázatok elkerülése mellett. A LA CLAIRE BIO az EK 1524/2008-as szabályozás betartásával készül, gyártása során nem használnak fel mesterséges adalékanyagokat. Ennek az élesztőtörzsnek az alkalmazása olyan hagyományos borkészítés esetében is javasolt, amikor fontos szempont, hogy a termelési eljárás természetes segédanyagokkal történjen.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok Halmazállapot: rudacskák
Szín: világos okkersárga
Alkoholigén hatás: 16%v/v.
Besorolás: Saccharomyces cerevisiae r.f bayanus
Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként
Erjedési hő-intervallum: 10-30°C
Optimális hőmérséklet: 15-25°C
Killer karakter: jelen
Dózisok
15-25 g/hl normál esetben
30-50 g/hl az erjesztés újraindításánál, vagy egyéb nehéz esetekben
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107336-os kód – 1 kg-os vákuum csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás