Aktív, szárított fajélesztő
Saccharomyces cerevisiae élesztőgombák különleges törzse Franciaországból, Champagne vidékéről. Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
Pezsgőborok készítésére kiváló
Az SP 665/P élesztőt kifejezetten aktív erjesztő képessége és magas alkoholtűrő tulajdonsága miatt különítették el. Killer tulajdonságának köszönhetően a végbemenő fermentáció gyors és tiszta lefolyású. Emiatt főként pezsgőborok és pezsgők gyártásához ideális.Az első erjesztésben az SP665/P-vel kezelt termékek kiegyensúlyozott, jó felépítésű alapborok, amelyekben igen alacsony az illósavak mennyisége. A termék jól tűri az alacsony hőmérsékletet, az általa létrejött erjedés gyors lefolyású, teljes és tiszta, amelyek következménye minőségi és elegáns pezsgő. A készterméket érdekes, kesernyés ízzel gazdagítja.
Leállt erjedési folyamat újraindítására
Alacsony tápanyagigénye, magas alkoholtűrő és hidegtűrő képessége optimális élesztővé teszik az SP 665/P-t akár újraerjesztés esetén. Ezen kívül kiválóan alkalmazható minden késői szüretelésű szőlő esetén, magas alkohol és hidegtűrő képessége révén.
Összetétel | Élesztő, E491. | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: rudacskák Szín: világos okkersárga Erjesztési képesség: 14%v/v. Besorolás: Saccharomyces cerevisiae Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként Optimális hőmérséklet: 10-30 °C |
||
Dózisok |
15-25 g/hl normál esetben 30-50 g/hl az erjesztés újraindításánál, vagy egyéb nehéz esetekben |
||
Alkalmazás | Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz. | ||
Tárolás | Hűvös, száraz helyen tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on. | ||
Figyelmeztetések | A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni. | ||
Kiszerelés | 10731-es kód – 500 g-os vákuum csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |