Aktív, szárított fajélesztő

Saccharomyces cerevisiae élesztőgombák különleges törzse, melyet Beaune-ben,a Francia Borászati és Szőlészeti Kutató Intézetben szelektáltak. Megfelel a Nemzetközi borászati kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Allergén mentes.

Borászati alkalmazása

Lassú-közepes erjedési sebesség, és alacsony habzás jellemzi. Nagyon alacsony az illósav, és SO2 termelődés. Nagyon jól alkalmazható baktériumok egyidejű, vagy egymást követő beoltásával. Magas a nitrogén szükséglete, érdemes megvizsgálni a nitrogén szintet, és ehhez igazítani a tápanyag adagolást. Az erjedés elején érdemes aminosavakban gazdag tápanyagot, majd annak az 1/3-tól a végéig komplex tápanyagot hozzáadni.

Speciális tulajdonságok

Az IOC TWICE élesztőt Beaune-ben, a Francia Borászati és Szőlészeti kutató Intézetben szelektálták, mely Chardonnay készítéshez a legalkalmasabb környezet, így friss komplex és kiegyensúlyozott bort kaphatunk. A kísérletek során kiderült, hogy ez a fajélesztő friss citrusos illatok (főleg citrom), valamint őszibarack, sárgabarack és virágos jegyek kiemelésére kitűnően alkalmas.
Figyelemre méltó, hogy az IOC TWICE-al készült bor a szájban kerekséget biztosít, és íz érzetben tökéletes egyensúlyt
ad. Különösen ajánlott tartályban történő erjesztéshez. IOC TWICE-ot nagy sikerrel használják elsősorban Chardonnay-hez szerte a világon. Ezen kívül egyéb szőlőfajtákhoz is jól használható mint pl: Viognier, Grenache, Sémillon, Gros Manseng, stb. Mérsékelt erjedési tulajdonsága alkalmassá teszi használatát félédes, desszert valamint dúsított-erősített borok esetében is.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok Halmazállapot: rudacskák
Szín: világos okkersárga
Alkohol tolerancia: 15% v/v. (ahol zavarosság> 80 NTU)
Besorolás: Saccharomyces cerevisiae
Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként
Optimális hőmérséklet: 18-25 °C
Dózisok
20-30 g/hl
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok

 

Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás