IOC Revelation Thiols

Aktív, szárított fajélesztő

Saccharomyces cerevisiae

Borászati alkalmazása

Az IOC REVELATION THIOLS specifikus élesztő, olyan fehér és rozé vagy vörösborok számára, amelyek az egyes fajtákra jellemző tiolok vegyületeken alapszanak, mint például a sauvignon blanc, a colombard vagy a syrah. Általános szabály, hogy a szőlőben található tiolos prekurzorok csak igen alacsony része konvertálódik aromákká az élesztő hatására. Ennek ellenére, az IOC REVELATION THIOLS élesztő használatával történő alkoholos erjedés során ez az arány nő, és lehetővé teszi a legtöbb élesztőhöz képest nagyobb aromatikus potenciál kifejtését. Az enzimatikus aktivitásának köszönhetően az élesztő képes kiemelni a citrus és a passiógyümölcs aromákat. Ezzel párhuzamosan korlátozza a növényjellegű jegyek érvényesülését. Az IOC REVELATION THIOLS kiteljesíti a vörösborokat (gamay, pinot, syrah), mivel a fajtára jellemző tiolok erősítik a bogyós gyümölcs aromákat.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok • Killer faktor: K2 aktív.
• Alkoholnak való ellenállás: magas (15% vol.).
• Nitrogénszükséglet: mérsékelt
Előnyben részesíteni a szerves nitrogént, a kénszagok megjelenésének megelőzése és az aromák felfedésének elősegítése céljából.
• Szabályos erjedést biztosít 15°C és 25°C között.
A tiolok kifejtéséhez általában javasolt
hőmérséklet: 16-18°C.
• Lag fázis: rövid.
• Fermentációs sebesség: mérsékelt.
• Gliceroltermelés: mérsékelt.
• SO2 termelés: átlagos.
• Habképződés: csekély.
Mikrobiológiai jellemzők
• Újjáéleszthető élesztők: ≥ 10 milliárd sejt/g;
• Mikrobiológiai tisztaság: kevesebb, mint 10 vad élesztő egymillió sejtenként
Dózisok
20-30 g/hl
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. Az eredeti csomagolásban kell tárolni, 25°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás