Aktív, szárított fajélesztő

Saccharomyces cerevisiae élesztőgombák különleges törzse. Megfelel a Nemzetközi borászati kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Allergén mentes.

Borászati alkalmazása

Erős poliszacharidok termelésének köszönhetően magas alkoholtartalmú boroknál az IOC R 9008 lehetővé teszi az etanol miatti égető érzés csökkentését. Az egyik legérdekesebb élesztőről van szó a hosszú érlelésű borok kezelésének tekintetében, amely lehetővé teszi a füves jellegű aromáknak és az agresszív tannikus érzéseknek a csökkenését olyan érzékeny fajtáknál, mint a merlot, a cabernet-sauvignon, a cabernet franc, a carmenere, a malbec vagy a grenache. A „meleg” borászati területekről származó mustok esetén visszafogja a húzós jelleget és a kesernyés ízt. Ezzel egyidejűleg kiemeli a bor ásványosságát, elősegítve a hosszan tartó ízeket. Az IOC R 9008 élesztőt azért fejlesztették ki, hogy segítsen érvényesülni a komplex, érett gyümölcs-aromáknak és növelje testességüket olyan strukturált vörös boroknál, melyek teljes érettségüket elérő, koncentrált szőlőkből származnak.

Egyéb tulajdonságok

Használata során előnyben kell részesíteni a komplex tápanyagokat, a kénes vegyületek megjelenésének megelőzése céljából. Az optimális eredmény eléréséhez ajánlott a beoltást már a tartályba helyezéskor elvégezni és protektorok jelenlétében rehidratálni.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok • Killer faktor: érzékeny.
• Alkoholnak való ellenállás: magas (16% vol.).
• Nitrogén-szükséglet: csekély
• Gliceroltermelés: magas.
• Illó sav termelés: átlagos.
• SO2 termelés: nagyon alacsony
• Habképződés: mérsékelt.
• Laktikus baktériummal való kompatibilitás, szekvenciális beoltásban: jó.
• Fermentációs sebesség: mérsékelt.
• Szabályos erjedést biztosít 18°C és 30°C között.
• Lag fázis: rövid.
Mikrobiológiai jellemzők
• Újjáéleszthető élesztők: ≥10 milliárd sejt/g;
• Mikrobiológiai tisztaság: kevesebb, mint 10 vad élesztő egymillió sejtenként
Dózisok
20-30 g/hl
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. Az eredeti csomagolásban kell tárolni, 25°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok

 

Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás