IOC Primerouge R 9001

Aktív, szárított fajélesztő

Saccharomyces cerevisiae élesztőgombák különleges törzse. Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Borászati alkalmazása

Az IOC PRIMROUGE R 9001 törzs különösen ajánlott könnyed, gyümölcsös primőr vörösborok készítéséhez. Ez a törzs hozzájárul a borokban a kerekség és az aromatikus tulajdonságok kiemeléséhez, ezen belül is jellenzően a piros bogyós gyümölcsök dominálnak, úgy mind pl: eper,málna. Ezzel a technológiával készült boroknál elmondható, hogy jó színanyag és markáns, gyümölcsökre emlékeztető illatanyag összetétel jellemzi, amihez kerekség társul a szájban. Összeségében kijelenthető, hogy elsősorban kerek és „hízelgő” borok készítéséhez javasolt a használata, fajtákat tekintve, például: Gamay, Merlo, Syrah.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok • Faj: Saccharomyces Cerevisiae;
• Alkohol tolerancia: mérsékelt (14%);
• K2 Killer faktor aktív: könnyített inszeminálás;
• Nitrogén szükséglet: magas;
• Optimális hőmérséklet: 14-25°C;
• Fermentáció gyorsasága: mérsékelt;
• Glicerin termelés: magas;
• S02 képződés: nagyon alacsony
• Illósav termelés: alacsony;
• Habképződés: nagyon alacsony;
• Kompatibilis a tejsavbaktériumokkal történő egyidejű beoltással.
Dózisok
10-20 g/hl
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. Az eredeti csomagolásban kell tárolni, 25°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok

Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás