Aktív, szárított fajélesztő
Saccharomyces cerevisiae élesztőgombák különleges törzse. Megfelel a Nemzetközi borászati kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Allergén mentes.
Borászati alkalmazása
Mérsékelt a fermentációs sebessége, és alacsony a habképződés. Alacsony SO2 glicerin és illósav termelődés jellemzi. Nitrogén szükséglete magas. A kénes vegyületek által előidézett kellemetlen szagok elkerülése érdekében, komplex tápanyag használata javasolt.
Speciális tulajdonságok
Virágos jegyek és fajta jelleg kiemelése jellemzi. Az IOC FRESH ROSE kiemeli az intenzív virágos, citrusos és fűszeres jegyeket a rozé borok esetében. Lényegesen segíti a kellemes ízérzet kialakítását a szájban, mert csökkenti az olyan esetlegesen túlzott jegyeket, mint a savasság, szárazság és keserűség. Az IOC FRESH ROSE különösen alkalmas arra, hogy komplex és kerek rozé borokat készítsünk, különösen akkor, ha erős fajta jelleggel rendelkező szőlőknél alkalmazzuk, mint a Syrah, vagy Cabernet Sauvignon.
Összetétel | Élesztő, E491. | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: rudacskák Szín: világos okkersárga Alkohol tolerancia: 16% v/v. Besorolás: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus oncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként Optimális hőmérséklet: 14-24 °C |
||
Dózisok |
20-25 g/hl | ||
Alkalmazás | Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz. | ||
Tárolás | Hűvös, száraz helyen tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on. | ||
Figyelmeztetések | A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni. | ||
Kiszerelés | 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |