Aktív, szárított fajélesztő

Saccharomyces cerevisiae élesztőgombák különleges törzse. Megfelel a Nemzetközi borászati kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Allergén mentes.

Borászati alkalmazása

Erjedés során szinte minimális SO2 és H2S termelés jellemzi. Alacsony az illósav termelődés, és az erjedés során a habképződés. Mérsékelt a nitrogén szükséglete. A legoptimálisabb környezet, a gyümölcsös tiolok kiemelése érdekében: must tisztasága 20-80 NTU között, pH>3,2,valamint 15-18°C közötti erjedési hőmérséklet. Alacsony glicerol termelés, és gyors lefolyású fermentáció jellemzi.

Speciális tulajdonságok

Kontrollált szulfit tartalom, gyümölcsös tiolokban gazdag. Az IOC BE THIOLS egy olyan innovativ élesztő-szelektálási technologia eredménye, mely valóban kihozza a gyümölcsös tiolokat (citrus és egzotikus gyümölcsök), fehér vagy rozéborokban, anélkül, hogy SO2 termelődés történne. Mindezen tulajdonságok teszik az IOC BE THIOLS-t egy olyan különleges fajélesztővé, mely segítségével egészséges, tiszta, tiolos jegyekben gazdag borokat készíthetünk, ugyanakkor a szulfit tartalmát a legalacsonyabb szinten tarthatjuk.
Az IOC BE THIOLS fajélesztőt kifejezetten az IOC GAÏA termékhez fejlesztették ki, ezért a legoptimálisabb hatás, az együttes alkalmazásukkal érhető el.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok Halmazállapot: rudacskák
Szín: világos okkersárga
Alkohol tolerancia: 15,5% v/v.
Besorolás: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként
Optimális hőmérséklet: 13-25 °C
Dózisok
20-30 g/hl
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás