Aktív, szárított fajélesztő

Saccharomyces cerevisiae élesztőgombák különleges törzse. Megfelel a Nemzetközi borászati kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Allergén mentes.

Borászati alkalmazása

Az IOC BE FRUITS egy újszerű élesztő szelektálási technológia eredménye.
Kitűnő eszköznek bizonyult ahhoz, hogy előtérbe kerüljenek a gyümölcsös aromákért felelős észterek (piros bogyós gyümölcs, ananász és citrusfélék) vörös és fehér borokban. Nem képez SO2-ot, és képes csökkenteni a képződő acetaldehid mennyiségét, amely könnyen egyesül a szulfitokkal. Ezeknek a tulajdonságoknak az összessége az IOC BE FRUITS-ot nélkülözhetetlenné teszi, ha intenzíven gyümölcsös borokat akarunk készíteni, miközben a lehető legalacsonyabban akarjuk tartani a szulfitok szintjét. Az IOC B 2000 élesztők már világszerte elismertek, mint kiváló gyümölcs észter képzők, ehhez a választékhoz illesztettük az IOC BE FRUIT-ot, hogy még magasabb értékeket lehessen elérni az acetát-észterek terén, amelyek a friss gyümölcsös, epres, ananászos, citrusos jegyekért felelnek. Mindezt anélkül, hogy károsan befolyásolnánk a tiolos aromák kifejlődését. Ez a tiszta gyümölcsösség felerősödik azáltal, hogy az IOC BE FRUITS nem képez negatív hatású kénes összetevőket, amelyek elnyomhatják az aromákat. Miközben az élesztők nagy része (az erjedés körülményeitől és a használt törzstől függően) szulfitokat termel, az IOC BE FRUITS-ot ez nem jellemzi. Az élesztők nagy része változó mennyiségű acetaldehidet termel az erjedés során, többek között (de nem kizárólag) a prefermentációs szulfitok adagolására történő reakcióként. Valójában az acetaldehid az SO2 legfőbb prefermentációs kötőanyaga a borban, amely azt eredményezi, hogy a megfelelő szabad SO2 szint eléréséhez meg kell emelni a kén dózist, ami viszont hátrányosan befolyásolja az összes SO2 szintet.
Az IOC BE FRUITS több kedvező tulajdonságának összhatásaként, nem termel jelentős mennyiségű acetaldehidet, és így lehetővé teszi a csekélyebb mennyiséggel történő kénezést, mert elősegíti, hogy az maximálisan kifejthesse a hatását.
Az IOC BE FRUITS illeszkedik az IOC által kifejlesztett stratégiákhoz és eszközökhöz, melyek az oxidáció és a mikrobiológiai fertőzések megelőzésére irányulnak, egyúttal hatékony megoldást kínálnak a felhasznált SO2 szintjének csökkentésére.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok • Killer faktor: aktív K2
• Alkohol tolerancia: közepes (14%).
• Nitrogén igény: Alacsony
• Optimális erjesztési hőmérséklet: 12°C-24°C
• Must tisztasága: 20-80 NTU;
• Lag fázis: rövid.
• Az erjesztés sebessége: közepesen gyors.
• Glicerin termelés: mérsékelt.
• Illósav termelés: alacsony.
• SO2 termelés: szinte semmi.
• H2S termelés: szinte semmi.
• Acetaldehid termelés: csekély.
• Habképzés: alacsony.
Dózisok
20-30 g/hl
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. Felbontás után javasolt a csomagolás összes tartalmát felhasználni.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás