Aktív, szárított fajélesztő

Saccharomyces cerevisiae élesztőgombák különleges törzse. Megfelel a Nemzetközi borászati kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Allergén mentes.

Borászati alkalmazása

Az IOC B3000 kifejezetten aromatikus és elegáns fehérborok készítéséhez javasolt fajélesztő, mely kiemeli a fajta karakterét, amelyet sárga gyümölcsökre, és virágokra emlékeztető jegyekkel gazdagít. Ezen felül használatával testes, érleléshez ideális borok készíthetőek. Jó fermentációs képességeinek köszönhetően ideális választás amikor a kénes vegyületek képződésének a leredukálása a cél. Alkalmazására ajánlott szőlőfajták: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tramini, Semillion

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok • Faj: Saccharomyces cerevisiae.
• Koncentráció: 10 milliárd sejt grammonként
• Killer faktor: Aktív K2.
• Alkoholrezisztencia: mérsékelt (14% V/V)
• Optimális erjesztési hőmérséklet: 14-24°C
• Lappangási szakasz: rövid
• Fermentáció gyorsasága: mérsékelt.
• Glicerin termelés: közepes.
• Illósav termelés: alacsony.
• SO2 termelés: nagyon alacsony.
• habképződés: alacsony.
• Kompatibilis a tejsavbaktériumokkal történő egyidejű beoltással.
Dózisok
20-30 g/hl
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. Az eredeti csomagolásban kell tárolni, 25°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás