Aktív, szárított fajélesztő
1981-ben vezette be az IOC a Bayanus Killer IOC 18-2007 törzsét száraz formában, melyet nagy sikerrel értékesített Champagne-ban és az egész világon. 1996-ban az IOC gazdagította termékskáláját, négy Saccharomyces Cerevisiae élesztőtörzzsel.
Aromákkal gazdagítja a semleges fehér szőlőfajtákat, illetve felfedi a nemes fajták tipikus illat- és ízjegyeit. Minden szőlőtípusnál a fajtajelleget emeli ki.
Borászati alkalmazása
Fehérborok készítéséhez. Az IOC B 2000 használata fehérborok készítéséhez javasolt, ahol lényeges az aromagazdagság, függetlenül a szőlőfajtától. Különösen kedvelt a gewurztraminer, sauvignon, semillon és irsai fajták organoleptikus tulajdonságainak kiemeléséhez.
Összetétel | Élesztő, E491. | ||
Tulajdonságok | • alkoholos hatásfok: 16,5 g cukor prr 1% alkoholnál; • alkoholigén hatás: 14% alkohol/vol; • illósav képződés: alacsony; • nagyon alacsony SO2 és kénes vegyületek képződése • glicerol termelés: körülbelül 6g/L; • a K2 Killer faktor lehetővé tesz egy jó inszeminációt a közegben. |
Mikrobiológiai jellemzők • élő sejtek száma > 20 milliárd sejt/g; • nedvesség: szárazanyag ráta > 94,5 %; • mikrobiológiai tisztaság: kevesebb, mint 10 vad élesztő egymillió sejtenként |
|
Dózisok |
10-20 g/hl | ||
Alkalmazás | Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz. | ||
Tárolás | Hűvös, száraz helyen tárolandó. Az eredeti csomagolásban kell tárolni, 25°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten. | ||
Figyelmeztetések | A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni. | ||
Kiszerelés | 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |