Aktív, szárított fajélesztő

1981-ben vezette be az IOC a Bayanus Killer IOC 18-2007 törzsét száraz formában, melyet nagy sikerrel értékesített Champagne-ban és az egész világon. 1996-ban az IOC gazdagította termékskáláját, négy Saccharomyces Cerevisiae élesztőtörzzsel.

Aromákkal gazdagítja a semleges fehér szőlőfajtákat, illetve felfedi a nemes fajták tipikus illat- és ízjegyeit. Minden szőlőtípusnál a fajtajelleget emeli ki.

Borászati alkalmazása

Fehérborok készítéséhez. Az IOC B 2000 használata fehérborok készítéséhez javasolt, ahol lényeges az aromagazdagság, függetlenül a szőlőfajtától. Különösen kedvelt a gewurztraminer, sauvignon, semillon és irsai fajták organoleptikus tulajdonságainak kiemeléséhez.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok • alkoholos hatásfok: 16,5 g cukor prr 1% alkoholnál;
• alkoholigén hatás: 14% alkohol/vol;
• illósav képződés: alacsony;
• nagyon alacsony SO2 és kénes vegyületek képződése
• glicerol termelés: körülbelül 6g/L;
• a K2 Killer faktor lehetővé tesz egy jó inszeminációt a közegben.
Mikrobiológiai jellemzők
• élő sejtek száma > 20 milliárd sejt/g;
• nedvesség: szárazanyag ráta > 94,5 %;
• mikrobiológiai tisztaság: kevesebb, mint 10 vad élesztő egymillió sejtenként
Dózisok
10-20 g/hl
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. Az eredeti csomagolásban kell tárolni, 25°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107271-es kód – 500 grammos vákuum csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás