Aktív, szárított fajélesztő

Saccharomyces bayanus élesztőgomba különleges törzse, amelyet magas cukortartalmú mustból nyertek. Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Gyors fermentáció és a cukrok teljes felhasználása

A BLASTOSEL VS kiváló erjesztési aktivitással bír, ezért remekül használható az erjesztés beindításakor. Killer tulajdonsága lehetővé teszi, hogy elnyomja a meglévő élesztőflórát. Jellemző még az igen magas alkoholtűrő képessége, amely elérheti a 16,5-17 tf%-ot.

Különösen utóerjesztéshez ajánlott

Mint a Saccharomyces bayanus élesztőgombák nagy része, úgy a BLASTOSEL VS is kifejezetten pezsgőborok és pezsgők utóerjesztésére kiváló, főleg ha a művelet felgyorsítása is fontos tényező. E törzs képes a lassú fermentációt újra aktivizálni, valamint újraindítani a leállt fermentációs folyamatokat, főként amikor az elért alkoholtartalom már elég magas.

Ideális magas alkoholtartalmú borok kezelésére

A BLASTOSEL VS igen hatékony élesztő, kiváló az alkoholtűrő képessége, ezért kifejezetten ajánlott magas cukortartalmú szőlőfajtákból nyert, magas alkoholtartalmú fehér- és vörösborok kezelésére. Glicerol- és észterképzése közepes. Mindezen tulajdonságai révén kifejezetten ajánlott minden késői szüretelésű szőlőfajta használatához.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok Halmazállapot: rudacskák
Szín: világos okkersárga
Alkoholtermelőképesség: 17,5%v/v.
Besorolás: Saccharomyces cerevisiae rf bayanus.
Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként
Optimális hőmérséklet: 13-30 °C
Dózisok
15-25 g/hl normál esetben
30-40 g/hl az erjesztés újraindításánál, vagy egyéb nehéz esetekben
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 107200-as kód – 500 g-os vákuum csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás