Aktív, szárított fajélesztő
A Saccharomyces cerevisiae törzse. Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
Erjesztési tulajdonságok
Közepes-gyors erjedési indítással, szabályos erjedési menettel és zárással, 16° és 30°C közötti optimális erjedési hőmérséklet, alacsony illósavasság, magas szabad/összes aránnyal rendelkező S02-termelés, minimális acetaldehid-termelés, alacsony habképződés jellemzi.
Aromatikus profil
Közepes-magas acetátok és észterek dotáció markáns jelenléttel az öregedésre stabilabb vegyületekből (észterek), közepes-magas hosszabb szénláncú alkoholdotáció, vinylguaiacol és vinylphenol nem észlelhető.
Javasolt borászati alkalmazása
A BLASTOSEL KW 27 ideális törzs olyan érlelt vörös borok készítéséhez, amelyeknél fontos megőrizni a szőlő aromatikus tulajdonságait. Fermentációs tulajdonságai miatt alkalmas nagyméretű tartályokban való alkalmazásra is. Alacsony a habképződés, így a rendelkezésre álló űrtartalom jobban kihasználható. A törzs közepes-magas azonnal felvehető nitrogéndotációt igényel, alacsony maradék nitrogént hagyva az erjesztés végén.
Összetétel | Élesztő, E491. | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: rudacskák Szín: világos okkersárga Alkoholtermelőképesség: 15%v/v. Besorolás: Saccharomyces cerevisiae. Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként Optimális hőmérséklet: 16-30 °C |
||
Dózisok |
15-25 g/hl normál esetben 30-40 g/hl az erjesztés újraindításánál, vagy egyéb nehéz esetekben |
||
Alkalmazás | Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz. | ||
Tárolás | Hűvös, száraz helyen tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on. | ||
Figyelmeztetések | A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni. | ||
Kiszerelés | 106750-es kód – 10 kg-os vákuum csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |