Blastosel KW 27

Aktív, szárított fajélesztő

A Saccharomyces cerevisiae törzse. Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Erjesztési tulajdonságok

Közepes-gyors erjedési indítással, szabályos erjedési menettel és zárással, 16° és 30°C közötti optimális erjedési hőmérséklet, alacsony illósavasság, magas szabad/összes aránnyal rendelkező S02-termelés, minimális acetaldehid-termelés, alacsony habképződés jellemzi.

Aromatikus profil

Közepes-magas acetátok és észterek dotáció markáns jelenléttel az öregedésre stabilabb vegyületekből (észterek), közepes-magas hosszabb szénláncú alkoholdotáció, vinylguaiacol és vinylphenol nem észlelhető.

Javasolt borászati alkalmazása

A BLASTOSEL KW 27 ideális törzs olyan érlelt vörös borok készítéséhez, amelyeknél fontos megőrizni a szőlő aromatikus tulajdonságait. Fermentációs tulajdonságai miatt alkalmas nagyméretű tartályokban való alkalmazásra is. Alacsony a habképződés, így a rendelkezésre álló űrtartalom jobban kihasználható. A törzs közepes-magas azonnal felvehető nitrogéndotációt igényel, alacsony maradék nitrogént hagyva az erjesztés végén.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok Halmazállapot: rudacskák
Szín: világos okkersárga
Alkoholtermelőképesség: 15%v/v.
Besorolás: Saccharomyces cerevisiae.
Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként
Optimális hőmérséklet: 16-30 °C
Dózisok
15-25 g/hl normál esetben
30-40 g/hl az erjesztés újraindításánál, vagy egyéb nehéz esetekben
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó. A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 106750-es kód – 10 kg-os vákuum csomagok

 

Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás