Blastosel Kappa

Aktív, szárított fajélesztő

Saccharomyces cerevisiae élesztőgombák különleges törzse a Pasteur Intézet gyűjteményéből. Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Gyors, szabályozott fermentáció beindítása

A BLASTOSEL KAPRA nagyon hamar alkalmazkodik a kezelendő anyaghoz, kiválóan tolerálja a magasabb S02- koncentrációt és kitűnő erjesztő hatású. Kifejezetten ajánlott gyors, szabályozott fermentáció beindítására a cukor teljes felhasználásával. A killer faktor és az S02-termelő képesség teszik a BLASTOSEL KAPPA-t hatékonnyá a szőlő és must eredeti mikroflórájával szemben. Teljes tisztaságú fermentációt biztosít, és minimalizálja a nem kívánatos mikrobiológiai hibákat. Mint minden S02-termelő törzs,a BLASTOSEL KAPPA sem termel H2S-t,tehát még igen rossz erjedési feltételek mellett sem járul hozzá kénhidrogén képződéséhez. Kevéssé igényes törzsről lévén szó, kiváló eredménnyel alkalmazható utóerjedésnél, vagy amikor az erjedés megállt.

Magas alkoholtartalmú fehér- és vörösborokhoz ideális

A BLASTOSEL KAPPA kitűnően tűri a magas alkoholszintet, ezért ilyen tulajdonságú fehér- és vörösborokhoz ideális. Jó erjedési körülmények között képes az értékes fermentációs aromák képzésére, semleges szőlőfajták esetén is. Kiváló eredménnyel használható minden rizling fajtánál.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok Halmazállapot: rudacskák
Szín: világos okkersárga
Alkoholtermelő képesség: 15° v/v
Besorolás: Saccharomyces cerevisiae rf bayanus.
Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként
Optimális hőmérséklet: 13-30 °C
Dózisok
15-25 g/hl normál esetben
30-40 g/hl az erjesztés újraindításánál, vagy egyéb nehéz esetekben
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35-40 °C, tízszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavallt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, mejd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó.
A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C-on.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 106700-as kód – 500 g-os légmentesen zárt csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás