Aktív, szárított fajélesztő

Saccharomyces cerevisiae élesztőgombák különleges törzse, amelyet Franciaországban, a Loire-völgyében szelektáltak. Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Erjedésserkentő és aromaképző törzs

A BLASTOSEL FR 95-öt kifejezetten abból a célból szelektálták, hogy elősegítsék az erjedést alacsony hőmérsékleten, megnöveljék az alkoholképződést, csökkentsék az illósav-képzést. Mint a többi aromaanyag-képző törzs, a BLASTOSEL FR 95 is leginkább olyan mustokban fejti ki hatását, amelyek aminosavtartalma megfelelő. Főként olyan fehérborokhoz javasolt, melyeket fiatal, reduktív borként fogyasztanak. Ezzel a törzzsel erjesztett borok karakteres, gazdag aromájúak. A BLASTOSEL FR 95 ellenáll az igen magas S02-koncentrációnak, 15 tf%-ig alkoholtűrő. Mindezen tulajdonságai alkalmassá teszik utófermentációra, pezsgőborok erjesztésére.

Rosé borok készítése

Kiváló eredmények érhetők el elsősorban rozé borok készítésekor, de bármilyen olyan fajtánál, ahol az aromatikus jelleg kiemelése az elsődleges szempont. A BLASTOSEL FR 95 fermentáló tulajdonságainak köszönhetően minőségi nemes vörösborok készítése során is alkalmazható: kiemeli a borok jellegét alapvetően meghatározó tipikus aromákat.

Összetétel Élesztő, E491.
Tulajdonságok Halmazállapot: rudacskák
Szín: világos okkersárga
Alkoholtermelő képesség: 15° v/v
Besorolás: Saccharomyces cerevisiae
Koncentráció: > 20 milliárd élő sejt grammonként
Optimális hőmérséklet: I2-30°C
Dózisok
15-25 g/hl normál esetben.
30—40 g/hl az erjesztés újraindításánál, vagy egyéb nehéz esetekben
Alkalmazás Fajélesztő rehidratálást egy erre a célra alkalmas tiszta edényben kell elvégezni. A szárított fajélesztőt 35–40 °C, tíszeres mennyiségű vízben kell elkeverni (ellenjavalt a mustban történő közvetlen rehidratálás). Keverjük meg az oldatot, majd pihentessük kb. 10 percig. Amennyiben szükséges, akkor adjunk hozzá protektort (Ecobiol Pied de Cuve / Arom), majd ismét keverjük meg a diszperziót. Kb. 30 perc elteltével, amikor a hidratálás befejeződik, adagoljuk hozzá az erjeszteni kívánt musthoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó.
A csomagoláson feltüntetett lejárat napjáig használható. Felbontás után hűtőben tárolandó, +4°C on.
Figyelmeztetések A rehidratálás teljes időtartama soha nem lehet több max. 45 percnél, valamint a kezelendő must és a rehidratálási közeg hőmérsékletének különbsége soha nem lehet nagyobb mint 10°C. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, az élesztőt folyamatosan „szoktatni” kell a musthoz. Felbontás után ajánlott a csomagolás teljes tartalmát felhasználni.
Kiszerelés 106680-as kód – 500 g-os légmentesen zárt csomagok
106685-ös kód – 10 kg-os légmentesen zárt dobozok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás