Hidrolizálható (gesztenyéből kivont) tannin
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.
Borászati alkalmazása
A TANIN TC egy hidrolizálható (gesztenyéből kivont) csersav, mely alkalmas borok derítésére „CRISTALLINE” halenyvvel, vagy más proteikus enyvvel (sertés- vagy halzselatin) kell használni. A TANIN TC-t gesztenyefából nyerik ki, vízben oldással.
Az enyvvel reagálva a TANIN TC olyan precipitátumot képez, amely a leülepedés során magával viszi azokat a részecskéket, amelyek a bort zavarossá teszik, javítva annak tisztaságát és finomítva polifenolos szerkezetét.
Összetétel | Hidrolizálható (gesztenyéből kivont) csersav | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por | ||
Dózisok |
Hozzávetőlegesen 7-8 g/hl, enyvvel társulva | ||
Alkalmazás | Oldja fel a terméket nagyon meleg vízben (mennyiség: a súlyának 10-szerese), majd adja hozzá az oldatot a borhoz szellőztetéssel. Az átfejtést a teljes ülepedés után kell elvégezni. | ||
Tárolás | Száraz, jól szellőzött és szagoktól mentes helyen tárolandó 5 és 25°C közötti hőmérsékleten. Felbontás után a termék gyorsan felhasználandó. | ||
Megjegyzések |
Minden enyvvel történő derítés előtt laborteszteket kell végezni az optimális dózis meghatározásához. | ||
Figyelmeztetés |
A TANIN TC hozzáadását minden esetben az enyv hozzáadása előtt kell elvégezni. | ||
Kiszerelés | 10 kg-os zsákok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |