A fermentáció optimalizálására (erjesztési tannin)
Borászati tanninok és inaktív élesztők keveréke, fehér és rozé borok erjesztéséhez, a trópusi gyümölcsös aromák növelése,és antioxidáns hatás jellemzi.
Általános tulajdonságok
A Tanin BOUQUET B49 gallikus tanninok és peptidekben gazdag inaktív élesztők keveréke, antioxidáns hatással. BOUQUET B49 két erős antioxidáns vegyület csoport keveréke: gallikus tanninok és antioxidáns peptidekben(glutation) gazdag inaktív élesztők.
Alkalmazása a fermentációs szakaszban növeli a fehér és rozé borok fajtára jellemző aromáinak védelmét. Az amino savak és a peptidek segítik az aromatikus prekurzorok kialakulását, amelyek felhasználásával az élesztő trópusi gyümölcsös aromákat termel.
BOUQUET B49 segíti a stabil, friss és intenzív, legfőképpen trópusi gyümölcsökre jellemző aromák kialakulását a borban.
Borászati alkalmazása
Olyan fehér és rosé borok készítéséhez ajánlott ahol jobban ki szeretnénk emelni a trópusi gyümölcsös jegyeket,- valamint elősegíti az antioxidáns hatásokat és az aroma védelmét.
Ahhoz hogy a tannin által hozzáadott aromás prekurzorok organoleptikus hatása élvezhető legyen, a Tanin BOUQUET B49 az alkoholos erjedés adagolandó.
Összetétel | Kondenzált tanninok | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: világosbarna |
||
Dózisok |
2-20 g/hl fehér borok esetén 5-20 g/hl rozé borok esetén |
||
Alkalmazás | Tízszeres mennyiségű vízben vagy mustban oldjuk fel, majd szellőztetés mellett adagoljuk a masszához (lehetőség szerint Venturi cső alkalmazásával) az élesztővel történt beoltást követő 48 órán belül. | ||
Tárolás | Száraz, hűvös, jól szellőzött helyen tárolandó. Felbontás után a csomagot gondosan vissza kell zárni, és lehetőleg gyorsan felhasználni. | ||
Kiszerelés | 1 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |