A fermentáció optimalizálására (erjesztési tannin)
Borászati tanninok keveréke fehér és rozé borok erjesztéséhez, a gyümölcsös aromák növelése, és antioxidáns hatás jellemzi.
Általános tulajdonságok
A Tanin BOUQUET B45 „citrus” fából kinyert kondenzált tannin és gallikus tanninok keveréke .
A gyártási folyamat során különleges eljárással nyerik ki és alacsony hőmérsékleten szárítják a Tanin BOUQUET B45-öt. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy a fából olyan aromás vegyületek glikozidos formái kerüljenek kinyerésre, mint a nor-izoprenoidok(béta-ionone és béta-damascenone) és terpének (citronellol, linalool), melyek a borban a gyümölcsös és virágos jegyekért felelősek.
Tehát az így kapott borban intenzív jegyekkel – mint a citrom, grépfruit, alma és fehér virágok – egészíti ki a fajtajelleges aromákat az erjedés közben.
Az aromás jegyek kiemelése fokozható, fehér borok esetében az IOC Revelation Thiols, rosé borok esetében az IOC Fresh Rose használatával.
Borászati alkalmazása
Az olyan reduktív fehér és rozé boroknál, ahol jobban ki szeretnénk emelni a citrusos jegyeket, és friss, üde aromatikus borok készítése a legfontosabb cél (chardonnay, sauvignon blanc).
Ahhoz hogy a tannin által hozzáadott aromás prekurzorok organoleptikus hatása élvezhető legyen, a Tanin BOUQUET B45 az alkoholos erjedés elején adagolandó, a fajélesztővel történt beoltás után néhány órával.
Összetétel | Kondenzált tanninok | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: barna |
||
Dózisok |
2-15 g/hl fehér borok esetén 5-15 g/hl rozé borok esetén |
||
Alkalmazás | Tízszeres mennyiségű vízben vagy mustban oldjuk fel, majd szellőztetés mellett adagoljuk a masszához (lehetőség szerint Venturi cső alkalmazásával) az élesztővel történt beoltást követő 48 órán belül. | ||
Tárolás | Száraz, hűvös, jól szellőzött helyen tárolandó. Felbontás után a csomagot gondosan vissza kell zárni, és lehetőleg gyorsan felhasználni. | ||
Kiszerelés | 1 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |