A fermentáció optimalizálására (erjesztési tannin)

Vörös és rozé mustok erjesztéséhez, piros gyümölcsös jegyek kiemelésére, jó színstabilizáló hatással bír.

Általános tulajdonságok

A Tanin BOUQUET R36 piros bogyós gyümölcsök fájából(pl. cseresznye) kinyert kondenzált tanninok keveréke . A gyártási folyamat során különleges eljárással nyerik ki és alacsony hőmérsékleten szárítják a Tanin BOUQUET R36-ot. Ez az eljárás lehetővé teszi hogy a fából olyan aromás vegyületek glikozidos formái kerüljenek kinyerésre, mint a nor-izoprenoidok (béta-ionone és béta-damascenone), melyek a piros gyümölcsös jegyekért felelősek a borban. Tehát az így kapott borban intenzív jegyekkel – mint cseresznye, eper, cseresznye-marasca, áfonya, stb, – egészíti ki a fajtajelleges aromákat az erjedés közben. Az aromás jegyek kiemelése fokozható vörösborok esetében az IOC R9008, rosé borok esetében az IOC Fresh Rose élesztők használatával. A Tanin BOUQUET R36 elősegíti színstabilizációt és megakadályozza az elsődleges aromák oxidációját. A granulált formulája megkönnyíti a vízben vagy borban történő feloldást, ezáltal megakadályozza a porképződést, ami megkönnyíti a feldolgozás során történő használatát.

Borászati alkalmazása

Olyan rosé, valamint fiatal és közepesen érlelhető vörös boroknál, ahol jobban ki szeretnénk emelni a piros gyümölcsös jegyeket, valamint meg kívánjuk óvni az elsődleges aromákat. Ahhoz hogy a tannin által hozzáadott aromás prekurzorok organoleptikus hatása élvezhető legyen, a Tannin BOUQUET R36 az alkoholos erjedés elején adagolandó, a fajélesztővel történt beoltás után néhány órával.

Összetétel Kondenzált tanninok
Tulajdonságok Halmazállapot: por
Szín: barna
Dózisok
2-15 g/hl rozé borok esetén
5-20 g/hl vörösborok esetén
Alkalmazás Tízszeres mennyiségű vízben vagy mustban oldjuk fel, majd szellőztetés mellett adagoljuk a masszához (lehetőség szerint Venturi cső alkalmazásával) az élesztővel történt beoltást követő 48 órán belül.
Tárolás Száraz, hűvös, jól szellőzött helyen tárolandó. Felbontás után a csomagot gondosan vissza kell zárni, és lehetőleg gyorsan felhasználni.
Figyelmeztetés
A massza az Oenoflow rendszerekkel történő szűrése előtt meg kell várni az oenocell teljes ülepedését.
Kiszerelés 1 kg-os csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás