A fermentáció optimalizálására (erjesztési tannin)
Vörös és rozé mustok erjesztéséhez, piros gyümölcsös jegyek kiemelésére, jó színstabilizáló hatással bír.
Általános tulajdonságok
A Tanin BOUQUET R36 piros bogyós gyümölcsök fájából(pl. cseresznye) kinyert kondenzált tanninok keveréke . A gyártási folyamat során különleges eljárással nyerik ki és alacsony hőmérsékleten szárítják a Tanin BOUQUET R36-ot. Ez az eljárás lehetővé teszi hogy a fából olyan aromás vegyületek glikozidos formái kerüljenek kinyerésre, mint a nor-izoprenoidok (béta-ionone és béta-damascenone), melyek a piros gyümölcsös jegyekért felelősek a borban. Tehát az így kapott borban intenzív jegyekkel – mint cseresznye, eper, cseresznye-marasca, áfonya, stb, – egészíti ki a fajtajelleges aromákat az erjedés közben. Az aromás jegyek kiemelése fokozható vörösborok esetében az IOC R9008, rosé borok esetében az IOC Fresh Rose élesztők használatával. A Tanin BOUQUET R36 elősegíti színstabilizációt és megakadályozza az elsődleges aromák oxidációját. A granulált formulája megkönnyíti a vízben vagy borban történő feloldást, ezáltal megakadályozza a porképződést, ami megkönnyíti a feldolgozás során történő használatát.
Borászati alkalmazása
Olyan rosé, valamint fiatal és közepesen érlelhető vörös boroknál, ahol jobban ki szeretnénk emelni a piros gyümölcsös jegyeket, valamint meg kívánjuk óvni az elsődleges aromákat. Ahhoz hogy a tannin által hozzáadott aromás prekurzorok organoleptikus hatása élvezhető legyen, a Tannin BOUQUET R36 az alkoholos erjedés elején adagolandó, a fajélesztővel történt beoltás után néhány órával.
Összetétel | Kondenzált tanninok | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: barna |
||
Dózisok |
2-15 g/hl rozé borok esetén 5-20 g/hl vörösborok esetén |
||
Alkalmazás | Tízszeres mennyiségű vízben vagy mustban oldjuk fel, majd szellőztetés mellett adagoljuk a masszához (lehetőség szerint Venturi cső alkalmazásával) az élesztővel történt beoltást követő 48 órán belül. | ||
Tárolás | Száraz, hűvös, jól szellőzött helyen tárolandó. Felbontás után a csomagot gondosan vissza kell zárni, és lehetőleg gyorsan felhasználni. | ||
Figyelmeztetés |
A massza az Oenoflow rendszerekkel történő szűrése előtt meg kell várni az oenocell teljes ülepedését. | ||
Kiszerelés | 1 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |