A fermentáció optimalizálására (erjesztési mannoprotein)

Biológiai segédanyag vörös és rosé borok erjesztéséhez

Összetett, derítő és stabilizáló szer, a PVPP-vel és a halenyvvel együtt ható, kitinszármazék alapú termék, amelyben az optimális arányban kevert összetevők gyorsan hatnak úgy a polifenolos, mint az oxidálható frakciókon egyidejűleg lehetővé téve ezzel a gyors derítést is.

Általános tulajdonságok

Mann Bouquet R16 egy olyan élesztő sejtfalból kinyert fermentációs segédanyag, mely nagy mennyiségben tartalmaz oldható mannoproteineket, kondenzált szőlőmag- és elagikus tanninokat.

A készítmény annak érdekében lett kifejlesztve, hogy védje a színanyagokat és elősegítse az antocianinok/tanninok kondenzációját a kék szőlők áztatása során.

A Mann Bouquet R16 alkalmazásának előnyei kékszőlő áztatása során

Szín

  • szín anyagok megovása az oxidációtól, és az oxidáz enzimek hatásától a termékben található ellagikus tanninok védőhatása révén
  • szín anyagok stabilizálása, szőlőmag tanninok és mannoproteinek hozzáadása révén,melyek képesek stabil szín komplexeket létrehozni.

Aroma

  • fűszeres és fekete gyümölcs (ribizli) jegyek kiemelése; a jobb aromatikus hatás érdekében. Javasolt vörösborok esetében az IOC R9008, vagy L.C. C58 rozé borok esetében IOC Fresh Rosé vagy FR95 élesztők használata.
  • a mannoproteinek és a borban található aromás anyagok kölcsönhatásának köszönhetően, hosszabban tartó friss, gyümölcsös aromákat érhetünk el.

Íz

  • lágyság és teltség érzet növelése, a szabad mannoproteinek és poliszaharidák nagy mennyiségű kibocsátásának köszönhetően
  • az összehúzó érzések csökkentése a szájban, köszönhetően annak, hogy kevésbé agresszív tannin-mannoprotein komplexek képződnek használata során
  • ízegyensúly és ízszerkezet növelése.

Technológiai hatások

  • a szőlő aromatikus összetevőinek védelme a tanninok által kifejtett antioxidáns hatások révén
  • színanyagok stabilizálása, a malolaktikus erjedés előtt.

Borászati alkalmazása

  1. Olyan vörös és rozé borok készítéséhez ajánlott, melyeket nagyon telt ízek és lágyság jellemez.
  2. Olyan vörös és rozé borok készítéséhez ajánlott, ahol hosszútávon szeretnénk megőrizni az erőteljes színeket, és a friss, fiatal illat jegyeket.
  3. Vörös és rozé borok színének megóvása, stabilizálása érdekében.
Összetétel Élesztő sejtfal, oldható mannoproteinek, ellagikus és szőlőmag tanninok
Tulajdonságok Halmazállapot:por
Szín: világosbarna
Dózisok
10-40 g/hl vörös és rozé mustoknál. Törvényi előírásoknak megfelelően adható maximális adagolás:80 g/hl
Alkalmazás Tízszeres mennyiségű vízben vagy mustban oldjuk fel, majd szellőztetés mellett adagoljuk a masszához (lehetőség szerint Venturi cső alkalmazásával) az élesztővel történt beoltást követő 48 órán belül.
Tárolás Száraz, hűvös, jól szellőzött helyen tárolandó. Felbontás után a csomagot gondosan vissza kell zárni,és lehetőleg gyorsan felhasználni.
Kiszerelés 1kg-os csomagok

 

Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás