A fermentáció optimalizálására (erjesztési mannoprotein)

Biológiai segédanyag fehér és rosé borok erjesztéséhez

Általános tulajdonságok

Mann Bouquet B19 egy olyan inaktív élesztőkből kinyert fermentációs segédanyag, mely nagy mennyiségben tartalmaz glutationt, oldható mannoproteineket, gallikus tanninokat. A készítmény annak érdekében lett kifejlesztve, hogy kiemelje
a virágos és fehér gyümölcs jegyeket és egyúttal antioxidáns hatása révén elősegítse a teljes és harmonikus ízérzet kialakulását a szájban.

A Mann Bouquet B19 alkalmazásának előnyei fehér és rozé borok erjesztése során

Aroma

  • virágos és fehér gyümölcsös(alma,körte) jegyek kiemelése. A jobb aromatikus hatás érdekében javasolt fehér borok esetében az IOC RÉVÉLATION THIOLS, rozé borok esetében IOC Fresh Rosé élesztők használata
  • a mannoproteinek és a borban található aromás anyagok kölcsönhatásának köszönhetően, hosszabban tartó friss, gyümölcsös aromákat érhetünk el.

Íz

  • lágyság és teltség érzet növelése, a szabad mannoproteinek és poliszaharidok nagy mennyiségű kibocsájtásának köszönhetően
  • íz-egyensúly és íz–szerkezet növelése.

Technológiai hatások

  • az aromatikus összetevők védelme a mannoproteinek védőkolloid hatása révén
  • antioxidáns hatással bír a glutationnak és a gallikus tanninoknak köszönhetően.

Borászati alkalmazása

  1. Olyan fehér és rozé borok készítéséhez ajánlott, melyeket nagyon telt ízek és lágyság jellemez.
  2. Olyan fehér és rozé borok készítéséhez ajánlott, ahol szeretnénk még intenzívebben kiemelni a virágos és fehér gyümölcsös jegyeket.
  3. Fehér és rozé borok íz stabilizálása, a mannoproteineknek és a glutationnak köszönhetően.
Összetétel Inaktív élesztők, oldható mannoproteinek, glutation, gallikus tanninok
Tulajdonságok Halmazállapot: por
Szín: világosbarna
Dózisok
10-40 g/hl vörös és rozé mustoknál. Törvényi előírásoknak megfelelően adható maximális adagolás:50 g/hl
Alkalmazás Tízszeres mennyiségű vízben vagy mustban oldjuk fel, majd szellőztetés mellett adagoljuk a masszához (lehetőség szerint Venturi cső alkalmazásával) az élesztővel történt beoltást követő 48 órán belül.
Tárolás Száraz, hűvös, jól szellőzött helyen tárolandó. Felbontás után a csomagot gondosan vissza kell zárni,és lehetőleg gyorsan felhasználni.
Kiszerelés 1kg-os csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás