Borászati tannin
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket. Borászati tannin, a gubacsdió éteres kivonata.
A GALLO-TAN nagy tisztaságú és kiváló minőségű termék, melyet válogatott alapanyagokból állítanak elő kíméletes eljárással.
Hogyan történik a hatáserősítés a derítési és stabilizálási folyamatban?
A gallo tannint (általános nevén csersav, vagy éteres tannin) hatáserősítőként mindig is alkalmazták a borászatban, derítésnél. Proteinekkel szembeni reakciós erejének köszönhetően valóban képes elkerülni a túlderítés jelenségét, mely fehérje típusú hatáserősítőkkel (például zselatin) történő derítésnél a leggyakoribb. A GALLOTAN hatásos különösen a fehérborokban jelenlévő, termolabilis fehérjék eltávolításában is (ezek okozzák a zavarosodási folyamatot).
A GALLOTAN nem változtatja meg a bor színét. Alkalmazása különösen a fehérboroknál ajánlott, amik természetüknél fogva szegények tanninban, így a fehérje-instabilitás leginkább ezeknél jelenik meg.
Hogyan fokozzuk a bor csersavasságát?
Köszönhetően az alapanyag kiváló minőségének, a GALLOTAN-t nagyon jó eredménnyel használhatjuk a bor tanninszerkezetének beállítására, amivel az ízegyensúlyt javíthatjuk. A termék a kezelt bornak testességet kölcsönöz keserű íz nélkül, valamint a Quercus alternatívájaként is használhatjuk, abban az esetben, ha nem akarjuk vaníliaízzel gazdagítani a bort.
Összetétel | Fehérszőlő héjából kinyert protoantociános szőlőhéj-tannin | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: világosbarna |
||
Dózisok |
5–15 g/hl a proteinek mustokból és fehérborokból való eltávolításához 5-10 g/hl a szín mustokban történő stabilizálásához 20–100 g/hl a bor struktúrájának javításához Az optimális dózis meghatározásához javasolt laboratóriumi próbákat végezni. |
||
Alkalmazás | Oldjuk fel a terméket borban vagy demineralizált vízben, és adjuk hozzá a kezelendő anyaghoz szellőztetés vagy átfejtés alkalmával! | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni. | ||
Figyelmeztetés |
Nem szabad vasból készült edényeket használni! | ||
Kiszerelés | 113363-as kód – 0,5 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |