Alkoholos erjedést aktiváló és szabályozó segédanyag
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
Színstabilizáló, erjedést szabályozó derítőszer. PVPP, aktivált bentonitok és α-cellulóz-szálak optimális arányú keverékeként a P-Cell kitűnő színstabilizáló, és egyidejűleg hatékony erjesztési szabályozó.
A legújabb felhasználói igényeknek megfelelő összetétel, a hagyományok tiszteletben tartásával
A fogyasztók egyre nagyobb figyelmet fordítanak az élelmiszerek címkéjén feltüntett, törvényben szabályozott összetételre, és az allergének jelenlétére. A borkészítés során a borászatok egyrészt a tradíciók megőrzésére törekszenek, másrészt meg kell felelniük az érvényben lévő élelmiszeripari biztonsági előírásoknak. A P-CELL megfelelő összetétele révén lehetővé teszi a kívánt borászati célok elérését anélkül, hogy bármilyen megjegyzést kellene feltüntetni a borok cimkéjén, a 2003/89/CE és 2007/68/ CE utasítások értelmében. A fehérmustok színstabilizálására, az oxidálódás és a zavarosodások megelőzésére szolgál. A must és a belőle készült bor stabilizálását az aktivált bentonitok és a PVPP egyidejű jelenléte garantálja. Előbbiek kifejtenek egy markáns deproteinizálást, miközben utóbbiak a flavonoidokkal szembeni affinitásuk révén gátolják a must színének sötétedését, és a vegyületek keletkezésének kockázatát. A P-CELL hatása tehát erőteljes, és alkalmas a jövőbeli oxidatív jelenségek, színromlások, fehérjezavarosságok, keserű ízek keletkezésének megakadályozására. Kiválóan alkalmas a barnatörés megakadályozására, így használata különösen javasolt az erre hajlamos szőlőfajták esetén (pl. szürkebarát).
Szabályos erjesztési folyamat elősegítése
Az erjesztés a legjobb pillanat a P-Cell alkalmazásához, ugyanis ilyenkor a lehető legjobban lehet kihasználni az α-cellulóz szálak jelenlétét. Az α-cellulóz szálak egyrészt az élesztősejtek támaszaként funkcionálnak, másrészt a mustban található, az élesztők metabolizmusát gátló anyagokat (például vegyszermaradványok) adszorbeálják.
Organoleptikus javulás
A P-CELL nem gyengíti a mustok eredeti aromáját, ellenkezőleg, az erjesztés szabályozójaként hatva kiemeli az élesztőflóra tevékenységét. Mivel megelőzi a keserű ízek keletkezését, kiemeli az alaptermék aromagazdagságát.
Összetétel | PVPP, α-cellulóz, aktivált bentonitok | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por (valószínű az <1 cm átmérőjű kis cellulóz agglomerátok jelenléte) Szín: bézs |
||
Dózisok |
50-120 g/hl mindig a körülmények és a kívánt hatás függvényében | ||
Alkalmazás | Vízben oldjuk fel a P-Cell-t (arány 1:10), majd rövid pihentetés után, szellőztetés közben vékony sugárban adagoljuk a kezelendő anyaghoz! | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan kell visszazárni. |
||
Kiszerelés | 109510-es kód – 10 kg-os zsákok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |