Alkoholos erjedést aktiváló és szabályozó segédanyag
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
Erjedési aktiváló és szabályozó segédanyag, amely egy specifikus fizikai eljárás révén aktivált cellulózszálakból áll.
Detoxikáló hatás
Az Oenocell, mely inert és nagy tisztaságú, képes adszorbeálni a toxikus metabolitákat, amelyek megzavarhatják az élesztők rendes fejlődését, vagy más nem kívánt anyagok, mint a mustban található penészek, élesztők vagy baktériumok által létrehozott toxinokat.
Kiegyensúlyozó hatás
Az erjedő mustok zavarossága nagyon fontos paraméter a bor végső minőségének meghatározásában. Az Oenocell nem túl tiszta mustokban történő alkalmazása lehetővé teszi a zavarosság mértékének visszaállítását az ajánlott értékekre, így szabályos és magas minőségű erjedés érhető el.
Támogató hatás
A nagy felületnek köszönhetően az Oenocell hasznos támogató hatást nyújt az élesztő sejtek számára lehetővé téve azok jobb diszpergálását a közegben, segítve ezzel aktivitásukat.
Könnyű és biztonságos alkalmazás
A termék rehidratált formában jelenik meg, így könnyebb és gyorsabb a diszpergálás.
Összetétel | Fizikai eszközökkel aktivált poliszacharidok | ||
Tulajdonságok | Megjelenés: nedves és szálas Szín: fehér |
||
Dózisok |
20-40 g/hl alkoholos erjedésben. 60-80 g/hl NTU<50 értékkel rendelkező mustok esetén. |
||
Alkalmazás | Feloldani kevés vízben vagy mustban (1:10 arány), és hozzáadni közvetlenül a masszához. Az Oenocellt az erjedés tápanyagaival együtt is el lehet készíteni. | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan kell visszazárni. |
||
Figyelmeztetés |
A bor, must az Oenoflow rendszerekkel történő szűrése előtt meg kell várni az Oenocell teljes ülepedését. | ||
Kiszerelés | 118030-as kód – 5 kg-os zsákok |
Termék adatlap |