Folyékony pektinbontó enzimkészítmény
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
Hagyományos vörösborkészítéshez, és melegítéses eljáráshoz is használható. Pektinbontó hatású, az Aspergillus niger gomba törzsből nyert, folyékony enzimkészítmény másodlagos celluláz-aktivitással. Kékszőlők kezeléséhez ajánlott, úgy a hagyományos borkészítésben, mint az olyan modern eljárásokban, mint a Flesh Detente technológia, vagy általában a melegítéses eljárások.
Kék szőlők áztatásához
Vörösborkészítésben a ZIMOPEC PXL 09 pektinbontó és a celluláz aktivitása segíti a szín kinyerését, úgy mennyiségben, mint minőségben. Az áztatáshoz szükséges idő rövidebb, és az elért szín stabilabb lesz az olyan oxidatív jelenségekkel szemben, melyek az alkoholos erjedés után, az érlelés és a tárolás alatt fordulnak elő.
A szűrhetőség javítása
A mustok és a borok által tartalmazott pektinek védő kolloidokként működnek megakadályozva a kolloid-szuszpenzióban lévő anyagok ülepedését, melyek tömítő hatásuk révén a terméket nehezen szűrhetővé teszik. A ZIMOPEC PXL 09 pektinbontó hatása lehetővé teszi a pektintartalom jelentős csökkentését, ebből eredően a kezelt termékek jobb szűrhetőséget mutatnak, és kevésbé vannak kitéve a zavarosodás jelenségének.
Összetétel | Pektinbontó enzimkészítmény | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: folyékony Szín: sötétbarna |
||
Dózisok |
1,0–4,0 ml/hl | ||
Alkalmazás | Tanácsos előbb vízben vagy mustban feloldani a készítményt, és a teljesen elkevert oldatot hozzáadni a kezelendő anyaghoz. | ||
Tárolás | Hűvös, száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni, és hűvös, száraz helyen kell tárolni. |
||
Figyelmeztetések | 1976/9/8 minisztériumi rendelet: „A kezelt termékből a szilárd részeket el kell távolítani, a megengedett módszerek alkalmazásával, az enzimatikus készítmény beadagolása utáni öt órán belül. Metil-alkoholképződés fordulhat elő a megengedettnél nagyobb mennyiségben, ha a javasolt adagolás túllépésre kerül, vagy ha a folyadék és a szilárd részek nem kerülnek eltávolításra az enzimatikus készítmény beadagolása utáni öt órán belül.” |
||
Kiszerelés | 126651-es kód – 1 kg-os flakonok 126656-os kód – 25 kg-os kannák |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |