Zimopec PXL 09

Folyékony pektinbontó enzimkészítmény

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Hagyományos vörösborkészítéshez, és melegítéses eljáráshoz is használható. Pektinbontó hatású, az Aspergillus niger gomba törzsből nyert, folyékony enzimkészítmény másodlagos celluláz-aktivitással. Kékszőlők kezeléséhez ajánlott, úgy a hagyományos borkészítésben, mint az olyan modern eljárásokban, mint a Flesh Detente technológia, vagy általában a melegítéses eljárások.

Kék szőlők áztatásához

Vörösborkészítésben a ZIMOPEC PXL 09 pektinbontó és a celluláz aktivitása segíti a szín kinyerését, úgy mennyiségben, mint minőségben. Az áztatáshoz szükséges idő rövidebb, és az elért szín stabilabb lesz az olyan oxidatív jelenségekkel szemben, melyek az alkoholos erjedés után, az érlelés és a tárolás alatt fordulnak elő.

A szűrhetőség javítása

A mustok és a borok által tartalmazott pektinek védő kolloidokként működnek megakadályozva a kolloid-szuszpenzióban lévő anyagok ülepedését, melyek tömítő hatásuk révén a terméket nehezen szűrhetővé teszik. A ZIMOPEC PXL 09 pektinbontó hatása lehetővé teszi a pektintartalom jelentős csökkentését, ebből eredően a kezelt termékek jobb szűrhetőséget mutatnak, és kevésbé vannak kitéve a zavarosodás jelenségének.

Összetétel Pektinbontó enzimkészítmény
Tulajdonságok Halmazállapot: folyékony
Szín: sötétbarna
Dózisok
1,0–4,0 ml/hl
Alkalmazás Tanácsos előbb vízben vagy mustban feloldani a készítményt, és a teljesen elkevert oldatot hozzáadni a kezelendő anyaghoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó.
Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni, és hűvös, száraz helyen kell tárolni.
Figyelmeztetések 1976/9/8 minisztériumi rendelet:
„A kezelt termékből a szilárd részeket el kell távolítani, a megengedett módszerek alkalmazásával, az enzimatikus készítmény beadagolása utáni öt órán belül. Metil-alkoholképződés fordulhat elő a megengedettnél nagyobb mennyiségben, ha a javasolt adagolás túllépésre kerül, vagy ha a folyadék és a szilárd részek nem kerülnek eltávolításra az enzimatikus készítmény beadagolása utáni öt órán belül.”
Kiszerelés 126651-es kód – 1 kg-os flakonok
126656-os kód – 25 kg-os kannák
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás