Por alakú pektinbontó enzimkészítmény
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek.
Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.
Nem tartalmaz allergéneket.
Mind vörös-, mind fehérborok készítéséhez ajánlott enzim készítmény, melyet az Aspergillus niger törzsből nyernek ki.
Több szín és aroma kinyerése, valamint rövidebb préselési idő
A ZIMOPEC PX 5 pektinbontó és fehérjebontó/sejtfalroncsoló képessége lehetővé teszi, hogy a préselési művelet során hatékonyabban táródjanak fel a szőlőszemek sejtjei. Ezzel a módszerrel mind a színanyagok, mind az aromaanyagok kinyerése hatékonyabb, és rövidebb időt vesz igénybe. A fehérjebontó tulajdonság csökkenti a habképződést, és a színvesztést.
Fehér mustok kezelésére és kékszőlő héjából való színkinyerésre
A ZIMOPEC PX 5 alkalmazásának fehér mustoknál több előnye is van. A pektinbontó tevékenység egyrészt megkönnyíti és felgyorsítja a derítési műveletet (az eredmény: tisztább lé, kevesebb üledék), másrészt megakadályozza az erjedés alatti túlzott habosodást, így a hordók és tartályok lényegesen jobban kihasználhatók.
Stabilitási szűrhetőségi tényezők javulása
A pektinek jelenléte miatt a mustok és a borok nehezen kezelhetők és szűrhetők. A védő kolloidként viselkedő pektinek a meglévő zavarosodást stabilizálhatják, és meggátolhatják a már flokkulálódott részecskék ülepedését. A ZIMOPEC PX 5 nagy hatékonysággal bontja a pektint, ily módon a vele kezelt anyag jóval könnyebben szűrhető, és nem válik zavarossá.
Összetétel | Fehérjelebontó és hemicelluláz hatású pektinbontó enzimkészítmény | ||
Tulajdonságok | Megjelenés: granulátum Szín: bézs |
||
Dózisok |
1,0–3,0 g/hl | ||
Alkalmazás | Tanácsos előbb vízben vagy mustban feloldani a készítményt, és a teljesen elkevert oldatot hozzáadni a kezelendő anyaghoz. | ||
Tárolás | Hűvös, száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni! |
||
Figyelmeztetések | 1976/9/8 minisztériumi rendelet: „A kezelt termékből a szilárd részeket el kell távolítani, a megengedett módszerek alkalmazásával, az enzimatikus készítmény beadagolása utáni öt órán belül. Metil-alkoholképződés fordulhat elő a megengedettnél nagyobb mennyiségben, ha a javasolt adagolás túllépésre kerül, vagy ha a folyadék és a szilárd részek nem kerülnek eltávolításra az enzimatikus készítmény beadagolása utáni öt órán belül.” |
||
Kiszerelés | 126622-es kód – 500 g-os csomagok 126560-as kód – 10 kg-os tartályok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |