Zimopec P 110L

Folyékony pektinbontó enzimkészítmény

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Pektinbontó hatású folyékony enzimkészítmény, amelyet az Aspergillus niger gomba törzsből nyernek ki. A ZIMOPEC P 110 L terméket cefrék, mustok és gyümölcslevek kezelésére fejlesztették ki. Teljesen lebontja a pektineket, ezzel megkönnyíti a préselést, valamint a későbbi derítési és szűrési műveleteket.

MEGKÖNNYÍTI MUSTOK ÉS GYÜMÖLCSLEVEK DERÍTÉSÉT, SZŰRÉSÉT ÉS HATÉKONYAN SEGÍTI A FLOTÁCIÓS ELJÁRÁST.

A ZIMOPEC P 110 L az oldódó és nem oldódó pektinekkel szemben fejti ki enzimatikus lebontó hatását, így csökkenti a mustok, gyümölcslevek viszkozitását. Ezek tisztulását lassítják a nagy molekulájú kolloid anyagok, mint például a pektinek. A legtöbb szőlőfajta esetén igen sok pektinanyag jut a mustba növelve a viszkozitást, lassítva a spontán tisztulást. Védőkolloidként viselkedve stabilizálják a zavarosító anyagokat, így azok nem tudnak leülepedni. Mind a vörös, mind a fehér fajták esetén kívánatos a ZIMOPEC P 110 L használata. Különösen indokolt, ha 2 bar feletti présnyomással nyert mustot akarunk kezelni. Kitűnő eredménnyel alkalmazható mustflotációnál valamint hatékonyabbá teszi az eljárást. A mustok pektinbontó enzimes kezelésének hőmérsékleti optimuma 20 Cº körüli, de a ZIMOPEC P 110 L tulajdonságainak köszönhetően 10–50 Cº között és 2,5–4,5 pH tartományban is megbízhatóan használható.

A Zimopec P 110 L alkalmazásának előnyei

• nagyobb mustnyeredék
• könnyebb szűrés és derítés, rövidebb várakozási idő
• kevesebb derítőanyag használata szükséges
• stabilabb késztermék

A kinyert must jobb minősége garantálja a derítési folyamat felgyorsulását, valamint a pektinek hidrolízisét, ami azt eredményezi, hogy a ZIMOPEC P 110 L-lel kezelt termékek könnyebben szűrhetők lesznek.

Praktikus használat

Mivel a ZIMOPEC P 110 L folyékony halmazállapotú, igen könnyű a használata, nagyobb biztonságot nyújt a felhasználónak,
hiszen a kezelés teljesen pormentes.

Összetétel Pektinbontó enzimkészítmény
Tulajdonságok Halmazállapot: folyékony
Szín: sötétbarna
Dózisok
1,0-3,0 g/hl
Alkalmazás Tanácsos előbb vízben vagy mustban feloldani a készítményt, és a teljesen elkevert oldatot hozzáadni a kezelendő anyaghoz.
Tárolás Hűvös, száraz helyen tárolandó.
Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni!
Figyelmeztetések 1976/9/8 minisztériumi rendelet:
„A kezelt termékből a szilárd részeket el kell távolítani, a megengedett módszerek alkalmazásával, az enzimatikus készítmény beadagolása utáni öt órán belül. Metil-alkoholképződés fordulhat elő a megengedettnél nagyobb mennyiségben, ha a javasolt adagolás túllépésre kerül, vagy ha a folyadék és a szilárd részek nem kerülnek eltávolításra az enzimatikus készítmény beadagolása utáni öt órán belül.”
Kiszerelés 126550-es kód – 1 kg-os flakonok
126560-as kód – 25 kg-os kannák
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím – Iroda:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Cím – Raktár:
2440 Százhalombatta, Nyomdász u. 4.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás