Cinnamil-észteráz és antocián aktivitásoktól megtisztított enzimatikus készítmény
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódex, a Food Chemical Codex V (FCC), a FAO/WHO és az Expert Committee Food Additives (JEFCA) előírásainak. Nem genetikailag módosított Aspergillus niger gomba törzsekből származik. Nem tartalmaz tartósítószereket és allergéneket.
Borászati alkalmazása
Kékszőlők héjon áztatására.
A termék
Kiegyensúlyozott enzimatikus készítmény, mely a magas pektolitikus aktivitásnak és az olyan másodlagos aktivitások jelenlétének köszönhetően, mint a hemicelluláz és galakturonáz, elősegíti a héjban található színező- és aromatikus anyagok optimális és teljes feloszlatását. Az aggresszív másodlagos aktivitás hiányának köszönhetően, a TRUECOLOR nem könnyíti meg az összehúzó és kellemetlen anyagok keletkezését.
Előnyei
A TRUECOLOR elősegíti a mustban történő antociánok kibocsátását, amelyek stabilnak bizonyulnak az öregbítés után is. A kromatikus aspektuson kívül, ezzel az enzimmel kezelt bor egy strukturáltabb, lágyabb és erőteljesebb szenzoriális profilt eredményez. Alkalmazása javítja a bor szűrhetőségét.
Összetétel | Cinnamil-észteráz és antocián aktivitásoktól tisztított granulátum magas pektináz koncentrációval és specifikus másodlagos aktivitásokkal. | ||
Dózisok |
g/hl | Alkalmazás | Hőmérséket/Idő paraméterek |
3-4 | Fermentációs áztatás | 20-28°C / 2-8 nap | |
4-5 | Hosszú fermentációs áztatás | 20-28°C / több, mint 10 nap | |
2-3 | Hidegen történő előfermentációs áztatás |
8-l2°C / 2-4 nap | |
Alkalmazás | Ahhoz, hogy a termék teljesen feloldódjon a kezelendő anyagban, először érdemes vízzel keverni 1:10 arányban. | ||
Tárolás | Hűvös, száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni! |
||
Megjegyzések | Javasolt növelni a dózist (5 g/q) kisszemű-, vagy kevésbé érett szőlők esetén. | ||
Kiszerelés | 112970-es kód – 100 g-os csomagok 112955- ös kód – 200 g-os csomagok 112956- os kód – 1 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |