Cinnamil-észteráz és antocián aktivitásoktól megtisztított enzimatikus készítmény
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódex, a Food Chemical Codex V (FCC), a FAO/WHO és az Expert Committee Food Additives (JEFCA) előírásainak. Nem genetikailag módosított Aspergillus niger gomba törzsekből származik. Nem tartalmaz tartósítószereket és allergéneket.
Borászati alkalmazása
Fehér szőlők héjon áztatására.
A termék
A nem kívánt aktivitásoktól megtisztított, magas pektinázkoncentrációval, specifikus másodlagos aktivitásokkal rendelkező granulátum. Kiegyensúlyozott enzimatikus készítmény, mely a magas pektolitikus, arabináz és ramnogalakturonáz aktivitások jelenlétének köszönhetően elősegíti az aromatikus prekurzorok kinyerését. A különböző enzimatikus aktivitások tökéletes egyensúlyának köszönhetően a SWEETPRESS alkalmazása nem segíti elő a nem kívánt polifenolos anyagok extrahálását. Korai hozzáadásával tökéletesen tiszta mustot kapunk.
Előnyei
A SWEETPRESS elősegíti a mustokban az aromák és az aromatikus prekurzorok kinyerését, egyidejűleg csökkentve a héjon áztatás idejét. A termék által hozzáadott másodlagos enzimatikus aktivitásoknak köszönhetően a szőlőhéj, törékenyebbé válik, ami alacsonyabb préselési nyomással jár, ezáltal a bor minőségét és szűrhetőségét javítja.
Összetétel | Cinnamil-észteráz és antocián aktivitásoktól megtisztított granulátum, magas pektináz koncentrációval. Eredet: Aspergillus niger | ||
Dózisok | g/hl | Alkalmazás | Hőmérséket/Idő paraméterek |
3 | Héjon áztatás | 6-l2°C / 12-14 óra | |
Alkalmazás | Ahhoz, hogy a termék teljesen feloldódjon a kezelendő anyagban, először érdemes vízzel keverni 1:10 arányban. | ||
Tárolás | Hűvös, száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan vissza kell zárni! |
||
Megjegyzések |
Javasolt növelni a dózist (4 g/q) kisszemű, vagy kevésbé érett szőlők esetén. | ||
Kiszerelés | 112971 -es kód – 100 g-os csomagok 112960- as kód – 200 g-os csomagok 112961- es kód – 1 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |