Specifikus antioxidáns szőlőhöz

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.

Az OXYLESS egy olyan antioxidáns termékcsalád, amelyet kifejezetten azért fejlesztettek ki, hogy megelőzze az oxigénre érzékeny vegyületek oxidációját, ily módon garantálva a szubsztrátum teljes védelmét kisebb kén-dioxid mennyiség használata mellett is. Az OxyLess termékcsalád a különböző formuláknak köszönhetően (OxyLess U, OxyLess M és OxyLess V) specifikus és teljes védelmet biztosít az oxigén ellen a borkészítés minden fázisában.

Borászati alkalmazása

Megelőzi a kék és fehér szőlők aromatikus vegyületi oxidációját és bebarnulását az előfermentáció fázisai közben (a szőlő szedésekor, kiürítésekor a présben).

Oxyless U

Antioxidáns termékek társulása, mely komponenseinek köszönhetően megelőzi az oxidációt. Az L-aszkorbinsav eltávolítja a jelenlévő oxigént, és csökkenti az olyan oxidáz enzimek hatását, mint a lakkáz és polifenoloxidáz. A gallikus tanninok és a kén-dioxid egyidejű jelenléte lehetővé teszi az oxigénezett víz és a szabadgyökök hatásának blokkolását. A flavonoidokban gazdag, proantocianidikus tanninok miatt gyümölcsösebb és komplexebb borok készíthetők (megfelelő borkészítési rendszerekkel párosítva a termék kiemeli a fajtára jellemző karaktert). A kén-dioxid korai alkalmazása korlátozza az őshonos élesztők és baktériumok szaporodását, melyek gyakran felelősek a szageltérésekért.

Előnyök

Az OXYLESS U alkalmazása az elő-fermentációs fázisokban segíti a szabályos alkoholos erjedést, mivel a hidrolizálható tannin és a kálium-metabiszulfit hatása gátolja az idegen élesztők és tejbaktériumok szaporodását. A termék fontos hatást fejt ki az oxidáz enzimek ellen. Az exkluzív formulának köszönhetően friss és gyümölcsös borok készíthetőek használatával.

Összetétel Kálium metabiszulfit, L-aszkorbinsav, gallikus tannin, flavonoidokban gazdag proantocianidinikus tannin
Tulajdonságok Halmazállapot: por
Szín: bézs
Dózisok
10-25 g/hl fehér szőlőkre és 20-30 g/hl piros szőlőkre. Szükség szerint és a pince technikai/borászati feltételei alapján javasolt az OxyLess U dózisát több fázisban frakcionálni.
Alkalmazás Oldja fel vízben a terméket 1:10 arányban, és egyenletesen adja hozzá a szőlőhöz vagy a musthoz szedés, kiürítés közben vagy a présben.
Tárolás Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan kell visszazárni.
Megjegyzések
Minden 10 g/hl OxyLess U hozzáad 28 mg/l kén-dioxidot és 25 mg/l L-aszkorbinsavat a musthoz. Az OxyLess U alkalmazása kifejezetten javasolt gépi szüretelés esetén, pezsgőalapok (fekete szőlőkből történő) készítéséhez, és oxidálható polifenolokban kifejezetten gazdag fehér szőlők esetében.
Kiszerelés 118205-ös kód – 1 kg-os csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás