Specifikus antioxidáns musthoz

Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.

Az OXYLESS egy olyan antioxidáns termékcsalád, amelyet kifejezetten azért fejlesztettek ki, hogy megelőzze az oxigénre érzékeny vegyületek oxidációját, ily módon garantálva a szubsztrátum teljes védelmét kisebb kén-dioxid mennyiség használata mellett is. Az OxyLess termékcsalád a különböző formuláknak köszönhetően (OxyLess U, OxyLess M és OxyLess V) specifikus és teljes védelmet biztosít az oxigén ellen a borkészítés minden fázisában.

Borászati alkalmazása

Megelőzi a kék és fehér szőlők mustjainak aromatikus vegyületi oxidációját és bebarnulását a fermentáció fázisai közben.

OxyLess M

Antioxidáns termékek keveréke, mely komponenseinek köszönhetően lehetővé teszi friss és gyümölcsös borok készítését hosszabb élettartammal, melyet a gyors glutation-kibocsátású héjak jelenléte növel. A kén-dioxid hiánya, és az egyidejű gallikus tanninok és proantocianidikus tanninok jelenléte lehetővé teszi a glutation megtartását redukált formában.

Előnyök

Az OXYLESS M alkalmazása az alkoholos fermentáció végén lehetővé teszi a glutation mustban való konzerválását. Az élesztő metabolizmusából eredő acetaldehid- és kénhidrogén mennyiség korlátozott, ami jelentősen javítja a bor minőségét. A tannin hozzájárul a bor végső szerkezetének és ízegyensúlyának javulásához.

Összetétel Glutanion (GSH)-ban gazdag élesztő-héjak és kéntartalmú aminosavak, gallikus tannin, flavonoidokban gazdag proantocianidikus tannin
Tulajdonságok Halmazállapot: por
Szín: bézs
Dózisok
10-30 g/hl a fehér szőlők mustjához és 20/30 g/hl a piros szőlők mustjához, egyetlen oldatban
Alkalmazás A termék az alkoholos erjedés végén alkalmazandó. Oldja fel vízben, 1:10 arányban és egyenletesen adagolja a musthoz/borhoz az alkoholos erjedés végén.
Tárolás Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan kell visszazárni.
Megjegyzések
Alkalmazása különösen javasolt fiatalon fogyasztandó, vagy sur lies érlelésre szánt borok esetében. Maximálisan engedélyezett dózis: 45 g/hl.
Kiszerelés 118206-os kód – 1 kg-os csomagok
Biztonságtechnikai adatlap
Termék adatlap
M.C. Kereskedelmi Iroda Kft.
Állandó raktárkészlettel és szakmai tanácsadással áll az alábbi elérhetőségein,
az érdeklődő közönség részére.
M.C. KERESKEDELMI IRODA KFT.

Cím:
1222 Budapest, Nagytétényi út 14.

Telefon / Fax:
+36 1 228 4068

Mobil:
+36 20 488 5353

E-mail:
info@boraszatisegedanyag.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás