Specifikus antioxidáns musthoz
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik. Nem tartalmaz allergéneket.
Az OXYLESS egy olyan antioxidáns termékcsalád, amelyet kifejezetten azért fejlesztettek ki, hogy megelőzze az oxigénre érzékeny vegyületek oxidációját, ily módon garantálva a szubsztrátum teljes védelmét kisebb kén-dioxid mennyiség használata mellett is. Az OxyLess termékcsalád a különböző formuláknak köszönhetően (OxyLess U, OxyLess M és OxyLess V) specifikus és teljes védelmet biztosít az oxigén ellen a borkészítés minden fázisában.
Borászati alkalmazása
Megelőzi a kék és fehér szőlők mustjainak aromatikus vegyületi oxidációját és bebarnulását a fermentáció fázisai közben.
OxyLess M
Antioxidáns termékek keveréke, mely komponenseinek köszönhetően lehetővé teszi friss és gyümölcsös borok készítését hosszabb élettartammal, melyet a gyors glutation-kibocsátású héjak jelenléte növel. A kén-dioxid hiánya, és az egyidejű gallikus tanninok és proantocianidikus tanninok jelenléte lehetővé teszi a glutation megtartását redukált formában.
Előnyök
Az OXYLESS M alkalmazása az alkoholos fermentáció végén lehetővé teszi a glutation mustban való konzerválását. Az élesztő metabolizmusából eredő acetaldehid- és kénhidrogén mennyiség korlátozott, ami jelentősen javítja a bor minőségét. A tannin hozzájárul a bor végső szerkezetének és ízegyensúlyának javulásához.
Összetétel | Glutanion (GSH)-ban gazdag élesztő-héjak és kéntartalmú aminosavak, gallikus tannin, flavonoidokban gazdag proantocianidikus tannin | ||
Tulajdonságok | Halmazállapot: por Szín: bézs |
||
Dózisok |
10-30 g/hl a fehér szőlők mustjához és 20/30 g/hl a piros szőlők mustjához, egyetlen oldatban | ||
Alkalmazás | A termék az alkoholos erjedés végén alkalmazandó. Oldja fel vízben, 1:10 arányban és egyenletesen adagolja a musthoz/borhoz az alkoholos erjedés végén. | ||
Tárolás | Hűvös és száraz helyen tárolandó. Felbontás után a csomagolást gondosan kell visszazárni. | ||
Megjegyzések |
Alkalmazása különösen javasolt fiatalon fogyasztandó, vagy sur lies érlelésre szánt borok esetében. Maximálisan engedélyezett dózis: 45 g/hl. | ||
Kiszerelés | 118206-os kód – 1 kg-os csomagok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |