Derítő stabilizálószer, antioxidáns összetevőkkel (kitozin alapú)
Megfelel a Nemzetközi Borászati Kódexnek. Nem genetikailag módosított szervezetekből származik.
A No[Ox] „a kazein egy alternatívája” és ugyancsak ebben a minőségében az első olyan készítmény, mely nem allergén és biológiai úton lebomló, amely nem tartalmaz egyetlen állati eredetű vagy szintézis által létrehozott terméket, és amely kifejezetten a mustokon vagy a borokon kifejtett tulajdonságai miatt lett kifejlesztve.
Borászati alkalmazások
A No[Ox] egy technológiai segédanyag, mely növényi eredetű poliszacharózokból, pontosabban a kitin és a bentonit származékaiból áll, amelyek lehetővé teszik a komplex gyors lerakódást.
A No[Ox] kifejezetten a mustokon és a borokon történő alkalmazáshoz lett kifejlesztve. Olyan fehér mustok esetén érdemes alkalmazni, amelyek hajlamosak oxidálódni (például, rossz szüret esetén), vagy borokban, akár már oxidálódás után.
A No[Ox] lehetővé teszi a barnás, oxidált szín eltávolítását és törli a karamell vagy a Madera jegyeit is, frissességet kölcsönözve a bornak és eltávolítva a növényi jegyeket és a keserűséget, melyeket gyakran az oxidáció problémáihoz társítanak.
Használati utasítás
A terméket 10 szeres vízben kell feloldani, majd teljesen csomó- illetve szemcsementesre kikeverni. Hozzá kell adni a szuszpenziót a musthoz vagy a borhoz, leöntve az erjesztőkád felső részéről, majd homogenizálni a tételt. A készítmény teljes leülepedése után le kell fejteni (derítés alatt lévő mustnál körülbelül 16 óra, és egy-két hét a boroknál). A boroknál javasolt elvégezni előzetes próbákat, a bor új egyensúlyát eredményező dózisok pontos meghatározásához.
Összetétel | Növényi eredetű poliszacharóz: kitin és bentonit származékaiból | ||
Dózisok |
Must: 30-80 g/hl Bor (fehér vagy rozé): 20-60 g/hl, melyet abban a pillanatban kell hozzáadni, mikor a hiba feltárásra kerül, vagy megelőzésképpen, ha a feldolgozás során oxidációs kockázat merült fel. Mivel nem oldódó termékről van szó, a kezelés hatékonyabb lesz, ha az újrakeverést gondosan végzik el. |
||
Tárolás | Száraz, jól szellőző és szagoktól mentes helyiségben tárolandó, 5-25°C közötti hőmérsékleten. Miután el lett készítve, a szuszpenziót még aznap fel kell használni. | ||
Kiszerelés | 1 kg, 5 kg és 15 kg zsákok |
Biztonságtechnikai adatlap |
Termék adatlap |